Čitaj knjigu

  Kako ste došli na ideju za knjigu „Majka u meni“? Počelo je kao terapijsko pisanje, s obziom da pišem većinu svog života za sebe i drage mi ljude. No, s vremenom u razgovoru s drugim mamama postalo mi je... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Zvjezdanu Debić appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Ako je vaše dijete ljubitelj magije kakvu pružaju djela poput “Harryja Pottera”, a istodobno zaljubljenik u vile, prirodu i vještice, kao i djela koja pružaju životne lekcije poput “Malog princa”, ne dvojite ni trenutka... Pročitaj više The post Čitajte s djecom – Terry Pratchett: “Šešir pun neba” appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Čak i među učenicima koji ne vole čitanje, čini se da je lakše potaknuti na igru, promišljanje i uživljavanje u tekst djecu mlađe dobi,  odnosno osnovnoškolce, a da je privoliti srednjoškolce za lektiru sasvim... Pročitaj više The post Hrvatske škole koje mijenjaju lice lektire: U zagrebačkoj XII. gimnaziji prof. Korana Serdarević spaja suvremene nastavne metode s ljubavlju prema književnosti appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ovo je roman  s karizmom. To vam je kao i kod ljudi. Ili karizmu imaš, ili je nemaš. A što je to karizmatično u ovoj knjizi, ne mogu vam točno opisati. Ukratko, od prve stranice pa sve do zadnje drži... Pročitaj više The post Suša – Jane Harper – karizmatična drama s elementima krimića iz uzavrele Australije appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat U gimnaziji sam uvijek bila jedna od onih koja je pročitala svaku lektiru. Ponekad bi se znalo dogoditi da smo lektiru pročitali samo osoba koja je imala seminarski rad na tu temu i ja.... Pročitaj više The post Lektirni naslovi s kojima se srednjoškolci najčešće muče i trikovi kako ih savladat appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nakon čitanja ove knjige sam skoro morala popiti apaurin. Toliko sam se uzrujala i šokirala. Inače volim  čitati  o sudbinama Židova iz najmračnijeg doba naše povijesti.  Neke od njih koje sam čitala su završile na sretan način (ako se ta... Pročitaj više The post Charlotte – David Foenkinos appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Dugo sam tražila ovu knjigu. Željela sam zaokružiti čitanje Slavenkine trilogije o ženama iz sjene velikih muškaraca, a nakon  što sam prije dvije godine pročitala romansiranu biografiju  o Dori Maar – „Dora i Minotaur“,  a ove godine i treću knjigu... Pročitaj više The post Frida ili o boli – Slavenka Drakulić appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Ivana Granić Tema mog drugog članka nipošto nije trebala biti ova. Dapače, prije 24 sata nisam ni sanjala da ću pisati ovaj tekst. I da ću biti ovoliko nadahnuta da ga napišem. Ova priča započinje jednom... Pročitaj više The post Lista komparatista: Što bih kćeri dala da čita?! appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
“Godina pijetla” autobiografska je priča žene koja je željela postati nečija mama… Tereza Boučková je kći uglednog češkog dramatičara, pjesnika i pisca Pavela Kohouta. Njezina je životna priča sama po sebi pravi roman a onda joj se ispunila želja –... Pročitaj više The post Godina pijetla – Tereza Boučková– idealiziramo li često posvojenja i udomljavanja napuštene djece appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako  u odmoru od knjiga volim pogledati i kvalitetne TVserije predstavljam vam neke od njih. Ovo su moje najdraže i najzanimljivije serije  koje trenutno možete gledati na http://www.pickbox.hr : SKANDAL (SCANDAL) – dramska serija o zaštiti tajni nacionalne elite Poznato je... Pročitaj više The post Moje najdraže i najzanimljivije TV serije appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2017 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.