7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Čitaj knjigu

Glavnu junakinju  ovog čudesnog romana –  Peri (ili bolje rečeno Nazperi Nalbantoglu) zavoljela sam od prve rečenice, a sigurna sam da ćete je i vi odmah prigrliti.  Ona je u očima svoje obitelji i  prijatelja dobra, kvalitetna osoba, podržava humanitarne... Pročitaj više The post “Tri Evine kćeri” – Elif Shafak – vjera je srce, religija je mozak appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat U posljednjih nekoliko mjeseci, otkada je na naše tržište stigla predivna knjiga „Priče za laku noć za mlade buntovnice“, napokon su u prvi plan stavljene jedinstvene i nevjerojatno snažne žene i to prilagođene najmlađim... Pročitaj više The post Čitajte s djecom: Frida Kahlo u magičnom, slikovnom izdanju za najmlađe appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ova knjiga je fantastična. Uvelike me podsjeća na „Potpis na svim stvarima“ moje omiljene Elizabeth Gilbert. Riječ je o najaktualnijem bestseleru iz Norveške kojeg je napisala mlada autorica Maja Lunde koja inače piše za djecu i mlade.  Prašina oko ove... Pročitaj više The post Povijest pčela“ – Maja Lunde – međunarodna senzacija koja povezuje Kinu, Ohio i Englesku. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kit i Laura slijede pomrčine Sunca diljem svijeta. Kit, školski primjer introverta,  to opsesivno čini od djetinjstva, a Laura, njegova prva ljubav iz studenskih dana i buduća žena, pridružuje mu se u tome s jednakom količinom strasti. Čekaju ih mnoga... Pročitaj više The post On kaže ona kaže – Erin Kelly – napeto, inteligentno i nepredvidljivo. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako ste došli na ideju za novu knjigu Okno? Ideja za Okno došla mi je dok sam završavala prethodni roman, Wend. No ne postoji nikakvo uzročno-posljedično objašnjenje za nju, kao ni za ideje za ostale romane; priče mi dolaze tako... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Vlatku Planinu appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše: Tatjana Barat Kažu da je Pariz najljepši u proljeće pa je sada idealno vrijeme za ostvariti svoje snove o posjetu tom čarobnom gradu. Da je uistinu poseban, potvrđuju i brojni književnici koji su radnju nekih od... Pročitaj više The post Sedam romana uz koje ćete se zaljubiti u Francusku i Pariz appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Obožavam obiteljske sage koje se čitaju kao najnapetiji trileri. Joel Dicker je u tom žanru pravi majstor. On vješto prodire u psihu svojih likova i čitatelja brzo navodi na suosjećanje s njima. Dicker zna pisati o prijateljstvu, zavisti, ljubavi, ljubomori,... Pročitaj više The post Knjiga o Baltimoreu – priča o bratićima i njihovim promašenim sudbinama, ali i ljubavna priča o slavnoj glazbenici i uspješnom piscu. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Iako je većina ljudi mišljenja da je mnogo lakše napisati slikovnicu, priču ili roman za djecu nego za odrasle, stvarnost je daleko drugačija. Osim što veličina djela (ponekad čak i određeni broj riječi), tematika,... Pročitaj više The post Deset najboljih domaćih i stranih autora za djecu i mlade appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ovo je knjiga u kojoj je sve moguće i od prvog retka vam se uvuče pod kožu. Zabavno i poučno u isto vrijeme. Nešto slično do sada još nisam čitala. Želite li saznati  kako se Camille, tridesetosmogodišnja Parižanka dočepala putovnice... Pročitaj više The post Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan – Raphaelle Giordano – vodič ka sreći čiji je apel „živjeti svoje snove“ vješto upakiran u roman. appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako ste došli na ideju za novu knjigu? Nakon  uspjeha romana „Nisam ti rekla…“, koji je dobio prestižnu književnu nagradu Grigor Vitez i osvojio čitalačku publiku nazvavši roman hrvatskom inačicom  knjige „Mi djeca s kolodvora ZOO“;  ponovo sam posegnula za „formulom“ koja se pokazala i više nego... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Rosie Kugli appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.