7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Drustvo vesti

Pretežno sunčano i toplo, ponegde piljuskovi
Blic online 18-08-2018 00:58
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.
OŠTRIJE KAZNE OTREZNILE VOZAČE Od početka godine manje udesa prouzrokovanih pijanstvom
Blic online 17-08-2018 22:11
Pooštrene kazne za vožnju u pijanom stanju otreznile su ovog proleća i leta mnoge neodgovorne vozače, pa je tako broj saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovale alkoholisane osobe smanjen za četvrtinu.
STANARI ČUVAJU SRUŠENE DOMOVE OD LOPOVA "U hotelu nam nude viršle, a niko da kaže ŠTA ĆE DALJE BITI SA NAMA”
Blic online 17-08-2018 20:29
Stanari Dositejeve 11 u Novom Sadu vratili su se u svoje razrušene domove jer, kako kažu moraju da štite imovinu koju niko drugi neće da čuva. Ištvana Žigu "Blic" je sreo ispred praga razrušene kuće, pored pokidane trake na kojoj piše "stop - policija". Pre tri dana ovde se dešavala prava drama kada su im se obrušili zidovi stanova nakon što je bager investitora koji gradi zgradu na susednoj parceli krenuo sa kopanjem temelja.
RECEPT ZA PROPAST Kako je bugarski tajkun "razmontirao" Srpsku fabriku stakla u Paraćinu
Blic online 17-08-2018 19:33
Od 20 peći nabavljenih još sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, koje su predstavljale najveću snagu Srpske fabrike stakla u Paraćinu, samo dve su još u funkciji: ostale su ili ugašene ili prodate u staro gvožđe usled nedomaćinskog poslovanja tajkuna Cvetana Vasileva.
Proglašena vanredna situacija u Priboju
Blic online 17-08-2018 18:17
U jednom delu opštine Priboj proglašena je vanredna situacija zbog jakog nevremena praćenog obilnim padavinama koje je nanelo veliku štetu pojedinim mesnim zajednicama.
REČ PSIHOLOGA Kako to brinu "ratne igrice" na kompu, a kamp gde se uče vojničke veštine - ne?
Blic online 17-08-2018 17:56
Kamp na Zlatiboru, u kojem su deca učila vojničke veštine, je zatvoren i deca su vraćena kući, ali ostaje pitanje posledica, jer takva vrsta obuke je, po oceni stručnjaka, u psihološkom smislu jako štetna.
OVO JE SRPSKI SUPERMEN Drvoseča kome je moterna testera rasporila grudi, OBLIVEN KRVLJU dva kilometra prešao sam
Blic online 17-08-2018 17:48
Hrabri drvoseča Svetislav Đukić iz Kraljeva, koji je čudom preživeo i došao po pomoć kad mu je motorna testera rasekla grudni koš, uspešno se oporavlja zahvaljujući timu lekara koji su se izborili s velikom povredom.
Ovako izgleda učionica u jednoj školi u Srbiji
Blic online 17-08-2018 15:35
Deo plafona u jednoj učionici u OŠ "Vladislav Savić Jan" u Parunovcu nedavno se urušio. Direktor te škole, Ivan Ilić, kaže da će krov biti privremeno saniran do početka škole, a da se kompletna rekonstrukcija očekuje uskoro. On podseća da se dve učionice i kabinet za likovno u tom delu zgrade još od 2016. godine ne koriste za nastavu jer još od tada prokišnjavaju.
KOLIKO STE GALANTNI Ostavljate bakšiš i kada niste zadovoljni ili "oduvate" konobara i kada je ljubazan?
Blic online 17-08-2018 15:20
Da li obavezno ostavljate bakšiš čak i kada niste zadovoljni uslugom, ili to ne radite ni kada su konobari prema vama preljubazni? Koliko ste galantni kada je čašćavanje u pitanju? Pozivamo vas da učestvujete u našoj anketi, kao i da u komentarima napište vaše mišljenje i iskustva po ovom pitanju.
"BILO JE JESTIVO" Šta kažu Paraćinci o mesu koje su godinama jeli kod mesara optuženog za ŠVERC 23 TONE POKVARENE JUNETINE
Blic online 17-08-2018 15:12
Kupujemo šta nam ponude u mesarama, ne možemo da proveravamo šta je čije, kažu Paraćinci sa kojima smo razgovarali ispred "Naše domaće mesare", čiji je vlasnik Đ. L. uhapšen zbog šverca neispravnog mesa iz Brazila.

Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.