7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

Užička gimnazija je domaćin 14. Književnog festivala „Na pola puta“ koji je okupio 13 pisaca i drugih stvaralaca iz Srbije, BiH i Hrvatske, ali i poniklih na ex-yu prostorima koji sada rade u Evropi.
Read more...
Ex Revolveri su izdali Live album sa 14 pesama koje su snimljene na njihovom koncertu u decembru u Elektropioniru.
Read more...
Najbolja predstava je "Noćna straža" u režiji Borisa Liješevića, a najbolji glumac je Ljubomir Bandović za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi "Balkanski špijun", odlučili su gledaoci.
Read more...
Trenutno najgledaniji ruski film blokbaster T-34 stiže i pred domaću publiku. Ova akciona priča o požrtvovanosti, ljubavi i hrabrosti svoju centralnu priču  zasniva na čuvenom ruskom tenku iz II svetskog rata.
Read more...
U godini kada ceo svet obeležava 500 godina od smrti „renesansnog čoveka“ i „univerzalnog genija“, Leonarda da Vinčija, izdavačka kuća Laguna i Addiko banka predstavili su na konferenciji izuzetnu biografiju „Leonardo da Vinči“ iz pera Voltera Ajzaksona.
Read more...
Neskvakihašnji svečulni događaj “Svetlost središta” u izvođenju Vlade Labata i njegovog muzičkog sastava “Svaromfal” (Lucija Selaković Labat, Đorđe Labat, Jovica Grujin i Ljubiša Ponjević) održan je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Specijalni gosti ovog multimedijalnog performansa bili su poznati svetski džezeri Hamid Drejk i Vilijam Parker.
Read more...
Događaji koje je prouzrokovao Tanos, koji je uništio pola univerzuma i razbio redove Osvetnika, nateraće preživele Osvetnike da zauzmu ultimativni položaj u velikom finalu koje nam stiže posle 22 filma iz studija Marvel.
Read more...
Uelbek je pesnik i kad piše u prozi, pesnik okrenutosti sebi i zgađenosti nad sobom, kaže Biljana Srbljanović.
Read more...
Bioskopi Cinepelexx u Srbiji danas slave osmi rođendan. Uz posebnu cenu ulaznica od 300 dinara za projekcije u Beogradu i 200 u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu čekaju vas najveći svetski filmski hitovi.
Read more...
Igrani film o spasavanju pilota u Drugom svetskom ratu u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca biće srpsko-američka koprodukcija, a reditelj Radoš Bajić najavljuje da će publika imati priliku da vidi filmski spektakl o najvećoj pojedinačnoj misiji spasavanja američkih pilota.
Read more...


У Железничком музеју, јубиларна изложба под називом "Бакар у мојим рукама", означава 50 година од када се уметник Томислав Јовић сусреће са бакром и упознаје нас са уметношћу на овој несвакидашњој подлози.
Read more...
У сарадњи са Српским библиофилским друштвом Библиотека града Београда приредила је изложбу старих и ретких српских издања за децу од 1889. до 1944. године – "Књиге о деци и за децу".
Read more...
Свет обележава Дан књиге и ауторских права. Датум рођења односно смрти Вилијема Шекспира и Мигела де Сервантеса Унеско је прогласио празником писане речи.
Read more...
Душан Стојиљковић, последњи преживели логораш Концентрционог логора Маутхаузен говорио је на промоцији неколико књига о сликару Милошу Бајићу, такође логорашу у Матхаузену и о самом логору.
Read more...
Изложба слика великог формата "Сликати природом", једног од најзначајнијих савремених српских аутора проф. Ђорђа Станојевића, биће отворена у среду у 20 часова у Галерији ПРОГРЕС, Кнез Михаилова 27.
Read more...
О заводљивој и наоко хуманој тврдњи да "време које све ставља на своје место" доста смо расправљали на студијама Светске књижевности.
Read more...
Иницијаторке културолошког пројекта "Београдски читач" ће и ове године поводом Светског дана књиге организовати четврти по реду "Књижевни маратон – 24 сата поезије и прозе" испред скулптуре Београдски читач у Чубурском парку на Врачару. Догађај се организује од уторка у 17 часова па непрекидно до среде у 17 часова.
Read more...
Дечји културни центар у оквиру пројекта “Радост Европе дигитално" прикупља, дигитализује и представља обрађене материјале који сведоче о животу најстарије манифестације дечјег стваралаштва код нас. Значај дигиталног наслеђа за културу, тема је трибине поводом педесетог рођендана “Радости Европе".
Read more...
Шеснаестог априла 878. године први пут је у писаном документу, у писму папе Јована Осмог, поменуто данашње име Београда. У наслов књиге први га је ставио Симо Матавуљ.
Read more...
Средњовековне задужбине Раваница кнеза Лазара Хребељановића и Љубостиња, његове супруге кнегиње Милице су у сусрет обележавању 630 година Видовдана стециште православаца.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.