Kultura vesti

"Žene u Zagrebu su se oblačile kao ja, u Ljubljani su se kao ja češljale, u Skoplju smejale kao ja", izjavila je jednom glumica Stanislava - Staša Pešić, koja nas je napustila na današnji dan pre 20 godina.
Read more...
U novom broju kulturnog dodatka "Pop & Kultura", koji utorkom poklanjamo uz "Blic", možete pročitati:
Read more...
Na nedavno završenom 14. Festivalu glumca u Nikšiću, glumica Branka Šelić dobila je "Grand pri" za najbolju žensku ulogu.
Read more...
Tokom poslednjih mesec dana dela Isidore Žebeljan izvedena su na nekoliko veoma značajnih svetskih muzičkih festivala.
Read more...
U petak je u Beogradu, posle kraće bolesti, preminula Zorica Pašić (1941-2017) renomirani novinar, veliki posvećenik kulture i pozorišta.
Read more...
Beogradska filharmonija održaće novogodišnje koncerte 28. i 29. decembra u 20h na Kolarcu.
Read more...
U Velikoj sali Doma omladine Beograda večeras (21) će nastupiti američki art rok bend "The Residents".
Read more...
U Galeriji Matice srpske otvorena je gostujuća izložba Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, "Prostor, oblik, dodir – specijalizovana izložba za slepe i slabovide".
Read more...
Debitantski dugometražni igrani film "Horizonti" reditelja i scenariste Svetislava Dragomirovića, doživeće svetsku premijeru na 39. Internacionalnom festivalu u Kairu (CIFF, 21-30.11).
Read more...
Erl Hajman, graciozni glumac američkih pozorišta, široj publici poznat po ulozi simpatičnog oca Bila Kozbija u "Kozbijevom šouu", preminuo je u petak u Nju Džerziju u 92. godini.
Read more...


Српски уметник Владимир Лалић овогодишњи је лауреат престижне награде "Пол Луј Вајлер" (Prix Paul Louis Weiller) француске Академије лепих уметности.
Read more...
Представом "Моја ти" Атељеа 2012, у Ужицу се вечерас затвара 22. југословенски позоришни фестивал "Без превода". Смотра најбољих остварења прошлогодишње регионалне позоришне продукције окупила је осам остварења из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.
Read more...
Глумац Предраг Ејдус, добитник је награде за животно дело Фестивала Дани комедије у Јагодини.
Read more...
Представу "Бетон махала", која се већ две и по године успешно изводи у Србији, београдском Звездара театру и региону, осмислили су млади новопазарски глумци, са идејом да поправе свет у којем живе. И док са сцене проговарају о проблемима са којима се суочавају у свом граду, чланови драмске групе "Јој, ево их ови", аплаузе убиру на другој страни.
Read more...
Плакете Одбора за изузетан допринос програмској делатности и Годишња награда Галерије за најбољу самосталну изложбу у сезони 2016/2017. додељене су поводом 139 година рада Задужбине Илије М. Коларца.
Read more...
Вечерас у "Мадленијануму", први пут у Србији, изводи се Монтевердијева опера "Орфеј". Занимљиво је да ће певаче пратити инструменталисти на оригиналним, барокним инструментима. Због специфичности извођења, ангажовани су музичари из пет земаља.
Read more...
Мултимедијалним спектаклом под називом "Путовање у средиште књиге" у позоришту Дадов приређен је пети Чудовишни фестивал књижевности и илустрације за децу Крокодокодил. Фестивал чији је циљ одгајање нове читалачке публике, организују београдска удружења Крокодил и ОК-Образовање и култура уз помоћ Европске мреже за промоцију књижевности и књига Традуки и издавачких кућа Креативни центар и Одисеја.
Read more...
У Дому Народне скупштине организована је конференција "Култура и ИТ сектор", на којој је било речи о култури у дигиталном окружењу и сарадњи установа културе и ИТ сектора са циљем представљања културног наслеђа и савременог стваралаштва кроз савремене технологије.
Read more...
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић састао се са министром културе Руске Федерације Владимиром Мединским, који је том приликом подржао идеју о отварању културног центра Србије у Москви.
Read more...
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић учествовао је на 6. Међународном културном форуму у Санкт Петербургу. Обраћајући се учесницима панела "Литература и читање – Велика револуција књиге у 21. веку. Утицај књиге на развој друштва", он је оценио да је пораст писмености и општег образовања међу становништвом условио и пораст читалачке публике.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2017 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.