7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

Nakon 230 godina od svog nastanka, Mocartova opera "Don Đovani" biće izvedena 28. i 29. jula u Kombank dvorani sa početkom u 21h.
Read more...
Ostalo je još nedelju dana do otvaranja koncertne sezone na bazenima ’’11 april’’, kada će 25.juna prvi put u Srbiji nastupiti najaktuelniji rep metal sastav Hollywood Undead.
Read more...
Dokumentarni film "Dolina vladara" (Valley of the rules), koji je snimljen prošle godine tokom 12. Međunarodnog studentskog kampa "Interakcija", premijerno je prikazan na Internacionalnom studentskom festivalu u Tel Avivu.
Read more...
Beogradski džez bend Qzama Quartet je već neko vreme dobro poznat domaćoj džez publici, a u četvrtak 21. juna organizuju svirku. Bend čine muzičari koji pored brojnih zasebnih projekata ipak nalaze vremena da rade na zajedničkom autorskom džez projektu - Filip Bulatović, Luka Ignjatović, Peđa Milutinović i Pera Krstajić.
Read more...
Indi rok bend "The Kills" sviraće prvi put u Srbiji 21. juna na Mein stejdžu Arsenal festa 08 u Kragujevcu.
Read more...
"Vintidž" pop senzacija, "Postmodern Jukebox", nastupiće u Štark areni 12. decembra 2018.
Read more...
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i novoimenovani ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenili su na današnjem sastanku da je saradnja u oblasti kulture između dve zemlje odlična, ali da ima prostora za njeno dalje unapređenje.
Read more...
Naša proslavljena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović koja živi u Los Anđelesu nastupiće 6. jula u Beogradu, u bašti SKC-a gde će koncertno promovisati svoj trostruki album "Trilogy".
Read more...
Izložba "Prolećni vrt tajni" Nikole Džafa biće otvorena u četvrtak, 21. juna (19) u beogradskoj galeriji "Drina". U pitanju je je kondenzovana retrospektiva Džafovog opusa, gde je umetnik u karakterističnoj slojevitoj gradnji crteža posetio i predstavio sve značajne cikluse svog stvaralašva.
Read more...
Martin Bregman, holivudski producent poznat po saradnji sa Alom Paćinom na filmovima "Lice s ožiljkom", "Pasje popodne" i "Serpiko", preminuo je u nedelju u 93. godini.
Read more...


Традиционална књижевна манифестација Свесрпски фестивал младих писаца "Српско перо", који је изнедрио позната књижевна имена Србије, одржаће се у Јагодини, под покровитељством града, 20. 21. и 22. јуна, у Народној библиотеци "Радислав Никчевић" у Јагодини.
Read more...
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и новоименовани амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо оценили су на састанку да је сарадња у области културе између две земље одлична, али да има простора за њено даље унапређење.
Read more...
Магнолија Форум у оквиру Шангајског телевизијског фестивала посвећује пажњу новим трендовима ТВ индустрије и представља њене нове облике. Усмерен ка иновацијама и развоју новог квалитета, овогодишњи Форум имао је две велике теме: Стварање за публику и Кинеске приче добро испричане.
Read more...
Београдска филхармонија ће 24. јуна одржати други велики "пикник под звездама", у новобеоградском блоку 13, најавио је за РТС директор филхармоније Иван Тасовац.
Read more...
Министар одбране Александар Вулин обишао је Изложбу "Дијанина деца" у Дому Војске Србије у Београду, последњи дан пред њено затварање.
Read more...
Мултимедијални спектакл обележиће отварање Народног музеја чија ће стална поставка 28. јуна, после 15 година поново бити доступна за публику, рекла је Бојана Борић Брешковић директорка те институције културе.
Read more...
Конференција “Буђење Фрушке горе”, поводом представљања капиталних инфраструктурних и пројеката из области културе на тој територији, одржана је у Сремским Карловцима.
Read more...
У Свечаној сали Српске академије наука и уметности је обележен Дан Библиотеке САНУ посвећен Алекси Шантићу (1868-1924).
Read more...
"Бибер у крви" назив је књиге путописа Стевана Буковића који је недавно у конкуренцији 115 аутора из четири земље освојио "Драганову награду" у категорији путопис из иностранства.
Read more...
У Салону Клуба САНУ свечано је уручена награда “Бранко Ћопић “ писцима Горану Милашиновићу и Драгану Лакићевићу.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.