7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

U nedavno otvorenom Kulturnom centru Srbije „Ivo Andrić“ u Pekingu u sredu 12. decembra, predstavljen je novi roman književnika i profesora Slobodana Vladušića "Veliki juriš" koji obrađuje temu Velikog rata.
Read more...
Studenti glume i profesori Poljske nacionalne škole za film, televiziju i pozorište iz Lođa biće gosti Akademije umetnosti u Beogradu od 17-19. decembra 2018.
Read more...
Od naslovne uloge u biografskom filmu o Sergeju Dovlatovu i velike pažnje koju je privukao na Berlinskom filmskom festivalu u februaru, pa do liste "Evropske zvezde u usponu", 2018. je bila više nego uspešna godina za mladog srpskog glumca Milana Marića.
Read more...
Od kada je najavljeno da holandski violinista Andre Riu nastupa prvi put u Beogradu 22. maja 2019. u Štark areni, zainteresovanost publike ne jenjava, a i "kralj valcera" podjednako se raduje svom koncertu u Srbiji.
Read more...
Multimedijalni performans umetničke grupe Gorgona Nova iz Zagreba biće izveden u četvrtak, 20. decembra u 20h u Muzeju savremene  umetnosti.
Read more...
Odobravam da g. Đoka Bogdanović, hotelijer iz Beograda, sa g. Černovim, slikarom, može vršiti kinematografska snimanja u oblasti dejstva naših trupa, kaže se u objavi Živojina Mišića iz avgusta 1914. godine.
Read more...
Pozorište Atelje 212 se vratilo sa uspešnog gostovanja u Sloveniji i Hrvatskoj predstavom "Pet života pretužnog Milutina" Milene Marković.
Read more...
Najbolji mladi dizajneri iz regiona, koji se ne boje da se igraju, da budu drugačiji i da modom dižu buku, predstaviće svoje radove na  specijalnom Noizz Fashion Award događaju, posvećenom Borisu Trivanu.
Read more...
"Karikature protiv diktature" nastavljaju svoj put širom Srbije boreći se protiv cenzure, jednoumlja i gušenja slobode mišljenja i izražavanja. Sutrašnja stanica je Požega.
Read more...
Ljudi koji kažu da nikad ne razmišljaju o smrti na neki način priznaju da ne razmišljaju ni o životu, kaže za "Blic" slavni norveški pisac.
Read more...


У Народном музеју отворена је изложба Националног музеја Кине из Пекинга "Сва лица културе. Сликарство и живот учењака древне Кине". То је прва гостујућа међународна изложба у обновљеном здању музеја. Изложено је 110 експоната ликовне и примењене уметности. Можете је погледати до 14. фебруара.
Read more...
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић примио је званичну делегацију Националног музеја Кине из Пекинга, предвођену замеником директора музеја Хуанг Женчуном. Представници кинеске делегације су изразили задовољство због предстојећег отварања Културног центра Народне Републике Кине у Београду који би требало да представља један од највећих центара те врсте у Европи.
Read more...
Дугогодишни позоришни критичар РТС-а и аутор серијала "Читање позоришта" Слободан Савић изабран је за селектора 69. "Фестивала професионалних позоришта Војводине", најстаријег позоришног фестивала у Србији.
Read more...
У вечерас најдужем београдском реду чекало се за потпис писца. Славни аутор "Софијиног света", норвешки књижевник Јустејн Гордер, представио је нови роман "Баш како треба".
Read more...
Глумци позоришта "Пуж", пред најмлађом публиком одиграли су представу "Цврчак и мрав". Мотив јесте Езопов, али прича Бранка Милићевића и редитељке Ане Здравковић нас са Радишом и Гашом води у Африку, затим на село и у сам мравињак. Поруку на крају деца сасвим јасно схвате захваљујући интерактивном карактеру представе, коју има и новогодишња представа која се увелико спрема.
Read more...
Дечје одељење Библиотеке града Београда "Чика Јова Змај" после петнаест година враћено је на стару адресу, у Змај Јовину 1, у зграду Библиотеке где је пре 87 година отворена прва изложба књига и цртежа за децу и основана прва дечја и омладинска читаоница у тадашњој Краљевини Југославији. На радост запослених и деце, ово је за рад много већи и прикладнији простор од онога у Хиландарској 7.
Read more...
Постављена је виртуелна изложба нота Факултета музичке уметности у Београду књига и списа настајалих током Првог светског рата – "Ноте које су ратовале". На изложбу се може ући преко сајта Факултета, чија библиотека чува ове драгоцености а она је и осмислила изложбу.
Read more...
Свеобухватни лексикон "Срби на Косову и Метохији у 19. и 20. веку" представља обичне и знамените људе тог времена, а припремили су га професор Милован Ј. Богавац и професор Драгослав С. Ћетковић. Лексикон су објавиле две издавачке куће "Службени гласник Србије" и "Обележја плус".
Read more...
Музеј Југославије је један од најпосећенијих у Београду. Годишње има 120.000 посетилаца од којих су 70 одсто странци. Ових дана добио је нови вишенаменски објекат – К25 – какве имају сви велики музеји у свету.
Read more...
На свечаности у Стокхолму 10. децембра 1961. године Иви Андрићу је уручена Нобелова награда за књижевност.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.