7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

Podržao sam protestne šetnje jer su šetnje dobre za kondiciju, za zdravlje, i jer su dubinski, suštinski vrlo bitne, kaže reditelj Dejan Mijač.
Read more...
Sa transrodnom ženom pio je kafu u centru Prištine kada joj je nepoznata osoba prišla i bez reči je pljunula. Ostao je nem i u šoku, ali sa još snažnijom željom da se priča o ovim ljudima što jače i dalje čuje.
Read more...
Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini uručio je sredinom protekle nedelje istoričarki umetnosti i upravnici Galerije Matice srpske dr Tijani Palkovljević Bugarski Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza.
Read more...
Zbog štednje, Koštunica, Svilanović, moja supruga i ja krenuli smo pešice za Novi Sad. Čas Svilanović uzme Koštunicu na krkače, a zatim Koštunica Svilanovića stavlja sebi na grudi...
Read more...
Film "Sinonimi", izraelskog režisera Nadava Lapida, dobio je "Zlatnog medveda" za najbolji film na 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.
Read more...
Švajcarski glumac Bruno Ganc, jedan od najpoznatijih evropskih glumaca svih vremena, preminuo je u 77. godini u Cirihu, javio je Frankfurter algemajne cajtung.
Read more...
Srpska premijera barokne opere “Acis i Galatea” donosi jedan ekskluzivitet.
Read more...
Veliki srpski glumac Petar Božović imaće idućeg petka u Domu omladine poetsko-koncertno veče "Vetar, lišće i ja". Božović će govoriti stihove iz dve pesme dva velika srpska pesnika: "Vere Pavladoljske" Matije Bećkovića i "Zapisa o crnom Vladimiru" Stevana Raičkovića.
Read more...
Donal Rajan: "Srce na kapiji". Izdavač: “Heliks”. S engleskog preveo: Vladimir D. Janković.
Read more...
Prešli smo petinu 21. veka, jedinstvenog u istoriji čovečanstva po mnogo čemu. Šta će nam dobro a šta loše doneti, ima li spasa od klimatskih promena i atomskih bombi, da li ćemo postati kućni ljubimci robotima i koju tajnu krije ljudski dodir?
Read more...


Песникиња и професор Универзитета у Косовској Митровици Валентина Питулић, добитник је више награда. Најновије признање је Светосавско благодарје Удружења књижевника Србије које се додељује онима који нам свет дочаравају у бојама живота – улепшано или реално.
Read more...
"Културна револуција на домаћем телевизијском небу", писали су медији, када је, у формату и са именом најгледаније информативне емисије 17. фебруара 2014. представљена нова емисија Културно-уметничког програма, Културни дневник. Тако су култура и уметност, великом броју гледалаца широм Србије, постале део свакодневног живота.
Read more...
Дело Григорија Божовића је прва асоцијација када се говори о књижевности у Ибарском Колашину. Бард српске прозе између два светска рата, памти се као добар познавалац српских средина.
Read more...
Изложба слика "Одјек из свемира" Слободана Јевтића Пулике, чији мурали красе бројне зграде и установе, а слике свемира су у вредним колекцијама и галеријама, отворена је у Галерији РТС-а.
Read more...
Представници Српског археолошког друштва, Удружења композитора Србије, Српског књижевног друштва, Удружења књижевних преводилаца Србије и Српског ПЕН центра, као и народни посланик Александра Чабраја изнели су на конференцију за новинаре доказе о нелигитимности Збирне листе кандидата за Национални савет за културу која је сада на дневном реду Скупштине Србије.
Read more...
Каже да сања на два језика: на арапском и на француском, а да питање - да ли је Мароканац или Француз – препушта цариницима и пограничној полицији. Исто питање постављали су му и током његовог двадесеточасовног боравка у Београду, али овог пута – његови читаоци. Тахар Бен Желун је интервју дао једино Редакцији за културу РТС-а.
Read more...
Оркестар Опере Српског народног позоришта гостоваће у Бејруту, на чувеном међународном фестивалу музике и извођачких уметности, Ал Бустан Фестивалу. Фестивал почиње 12. фебруара и траје до 17. марта, а Оркестар СНП-а очекују четири наступа.
Read more...
Додела "Балканских награда", најављена за 21. фебруар на сцени "Раде Марковић" Београдског драмског позоришта, која је изазвала револт глумаца тог театра, отказана је, потврдио је Танјугу вршилац дужности директора БДП-а Слободан Ћустић.
Read more...
У Историјском музеју Србије отворена је гостујућа изложба Центра за примењену историју "Спасавање Србије: америчка мисија и епидемија тифуса у Србији 1915", аутора Милована Писарија. Жртве и последице епидемије биле су огромне, да би се избегла "европска" епидемија у њеном заустављању кључну улогу имала је америчка санитарна мисија.
Read more...
Играчке као незаобилазни део детињства и одрастања, значајне су за развој интелектуалних и физичких способности детета, али могу бити и важан део историје једног народа. О томе сведочи музејска поставка дечјих играчака из 19. века у Завичајном музеју Сремских Карловаца.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.