7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

Gojko Đogo govoriće svoje stihove u programskom ciklusu "Poezija uživo" Radio Beograda 2 i Zadužbine Ilije Milosavljavića Kolarca večeras od 19 časova, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2, koji je i organizator manifestacije.
Read more...
"Klaustrofobična komedija" Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića, proslaviće u subotu 21. aprila (19.30) svoj veliki jubilej – 100. izvođenje od kada je ponovo na sceni Zvezdara teatra, sa novom glumačkom postavom.
Read more...
Kad je pre nekoliko godina objavljeno da će novim direktorom berlinskog teatra Folksbine, jednog od najznačajnijih i evropskih, a dakako, i nemačkih pozorišta postati istoričar umetnosti Kris Derkon, direktor londonskog Tejt Moderna, beše onih koji su smatrali kako je to baš dobro: proširivanje polja delovanja u kulturi, sveobuhvatni pristup pozorišnoj umetnosti, bla-bla i truć-truć.
Read more...
Tim Bergling (28), poznatiji pod imenom Avicii, jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice pronađen je mrtav u Omanu, saopštio je danas njegov portparol.
Read more...
Di-džej Tim Bergling (28), poznatiji pod imenom Avicii pronađen je mrtav u Omanu, a na društvenim mrežama iz minuta u minut se pojavljuje sve više oproštajnih poruka njegovih prijatelja, kolega, obožavaoca.
Read more...
Pre samo sedam meseci Avicii, koji je preminuo danas u Omanu, je u saradnji sa svetskom zvezdom Ritom Orom napravio hit "Lonely Together". Ovo je samo jedan od hitova koje je, pre svoje prerane smrti, napravio jedan od najpoznatijih di-džejeva današnjice.
Read more...
Di-džej Tim Bergling (28), koji je osvojio svet hit singlovima, pronađen je mrtav u Omanu, piše "Gardijan".
Read more...
Jedan od najpopularnijih di-džejeva, Tim Bergling (28), poznatiji pod imenom Avicii, nađen je mrtav u prestonici Omana. Svet je osvojio hitovima poput "Levls" i "Vejk me ap", a pre samo šest godina gostovao je na festivalu "Egzit" u Novom Sadu.
Read more...
Svet je potresla informacija da je preminuo poznati di džej Tim Bergling poznatiji kao Avići, a malo se zna o tome zašto se ova muzička zvezda povukla sa scene.
Read more...
Vanvremenske slike akademika Miće Popovića privremeno, do 16. maja, "preselile" su se iz njegovog legata u Loznici u valjevski internacionalni umetnički studio "Radovan Trnavac Mića".
Read more...


Поводом пет година од оснивања дечје креативне радионице "АтељеА" у културном центру "Влада Дивљан" одржана је изложба слика и цртежа. Креативна радиница окупља децу од пет до 15 година.
Read more...
Гојко Ђого говориће своје стихове у програмском циклусу "Поезија уживо" Радио Београда 2 и Задужбине Илије Милосављавића Коларца у суботу, 21. априла, од 19 часова, уз директан пренос на таласима Радио Београда 2.
Read more...
Изложба "Српско турски ратови 1876-1878. и стицање независности Кнежевине Србије" отворена је у Војном музеју на Калемегдану, поводом Дана Војске Србије. Mинистар одбране Александар Вулин оценио је да су ти ратови "сасвим неправедно скоро заборављени".
Read more...
Увек када сам у Београду осећам дупло већу одговорност него када певам на било којој сцени у свету, рекао је светски познати баритон Жељко Лучић новинарима у Скупштини града Београда пред његов наступ 21. априла на сцени Коларца.
Read more...
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и амбасадор Ирана Хосеин Мол Абдолахи су оценили да је у последњих годину дана остварен значајан напредак у сарадњи између две земље и разговарали о предстојећем Међународном сајму књига у Техерану, на којем је Србија почасни гост.
Read more...
У оквиру манифестације "Грчки дани у Београду", од 20. до 29. априла биће организована мини-изложба "Античка Грчка у Музеју Југославије", у објекту Стари музеј.
Read more...
У Новом Саду почиње Међународни фестивал уметничке музике "Новосадске музичке свечаности – НОМУС" који ће трајати до 29. априла.
Read more...
У Музеју града Београда у оквиру програма манифестације "Дани Београда" може се посетити изложба швајцарског фотографа и борца за очување животне средине Мариа дел Курта.
Read more...
У оквиру међународног фестивала трећег Београдског месеца фотографије у Италијанском институту за културу отворена је изложба фотографија “Само успомена" Матеа Ђироле.
Read more...
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић рекао је, отварајући у Народном музеју у Нишу изложбу посвећену Стевану Сремцу и Бранку Миљковићу да би било какав напор у културној политици био узалудан да не постоји велики број локалних самоуправа које са све више напора, добре воље и ентузијазма улажу своја средства, пажњу, љубав и свест у развој културног живота.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.