7. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza – BUDI

BUDI

Kultura vesti

Legenda soul muzike Areta Frenklin biće sahranjena u svom rodnom gradu Detroitu 31. avgusta, saopštila je predstavnica za medije pokojne pevačice, Gvendolin Kvin.
Read more...
Hrvatski duo Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao "2Cellos" objaviće 19. oktobra novi studijski album, "Let There Be Cello" (Sony Music Masterworks/Menart).
Read more...
Žiri festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dodelio je prvu nagradu Đorđu Milosavljeviću za scenario za film "Izgrednici", u režiji Dejana Zečevića.
Read more...
Živopisna, avanturistička priča o mladom mađioničaru iz Mumbaija i njegovoj avanturi po svetu, "Izuzetno putovanje jednog fakira", stiže u domaće bioskope 13. septembra.
Read more...
Tom Lenard, dopisnik "Dejli mejla" iz Njujorka, napisao je manje ružičastu priču o nedavno preminuloj kraljici soula - od srušenog doma i oca sveštenika švalera, preko trudnoće u 13. do svetske slave - i životnoj borbi sa alkoholom i demonima prošlosti.
Read more...
U klubu „Tesla“ u Beogradu otvorena je izložba o životu i delu Save Mrkalja, reformatora srpske ćirilice i jezika. Tom prilikom je najavljeno da će spomen-ploča, povodom 235 godina od rođenja ovog preteče Vuka Karadžića, biti postavljena u njegovom rodnom mestu Sjeničaku na Kordunu u Republici Hrvatskoj na tamošnjoj nedavno obnovljenoj srpskoj crkvi.
Read more...
Film "Aga" bugarskog autora Milka Lazarova osvojio je Srce Sarajeva za najbolji film 23. izdanja ovog festivala jugo-istočnog evropskog filma (10-17.8). Film "Teret" Ognjena Glavonića nagrađen je za mušku ulogu (Leon Lučev).
Read more...
Izdavačka kuća "Booka" objavila je tri nova, aktuelna naslova savremene svetske književnosti: "Život bez kraja" Frederika Begbedea, "Razdvojenost" Kejti Kitamure i "Mlada lepa žena" Tomija Viringe.
Read more...
Glumci amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ pripremaju u Dečijem pozorištu u Subotici novu predstavu „Nasmejani snovi“.
Read more...
2. Dani stripa biće održani 18. i 19. avgusta u Galeriji "Polet".
Read more...


Глумцу Радошу Бајићу додељена је награда "Павле Вуисић" за животно дело за 2018. годину, саопштило је Удружење филмских глумаца Србије.
Read more...
Изложбом слика "Ретроспектива/Ниберлунзи" сликара из Минхена Џимија Степанофа, у Зрењанину је отворен Центар за очување културно-историјског наслеђа банатских Немаца "Хаус Регина". Центар представља неколико хиљада Немаца који данас живе у Банату.
Read more...
Књиге су, као одећа, обућа и храна, постале сезонска роба. Делимо их на оне за плажу, за обичне дане и празнике. А шта највише читамо?
Read more...
Представом "Свита бр. 3 - Европа" Жориса Лакоста, биће отворен 52. Битеф фестивал 14. септембра у Југословенском драмском позоришту. Због великог интересовања, Битеф тим је одлучио да обрадује своју највернију публику још једним извођењем, 13. септембра.
Read more...
У Галерији САНУ отворена је изложба "Римски лимес и градови на тлу Србије" и то пред 24. светски "Лимес конгрес" археолога у Виминацијуму. Археолошки институт представља богатство наслеђа осталог иза 18 римских царева рођених на простору наше земље.
Read more...
Изложба "Српска лексикографија од Вука до данас" аутора проф. др Рајне Драгићевић и др Ненада Ивановића, моћи ће да се погледа од сутра у Галерији науке и технике САНУ, као део програма 16. Међународног конгреса слависта, који ће се одржати у Београду од 20. до 27. августа. 
Read more...
Изложба 150 слика поводом века од Великог рата "Востани Сербије", Драгана Мартиновића, отворена је у Галерији "Лазар Возаревић" у Сремској Митровици.
Read more...
Британски писац и добитник Нобелове награде за књижевност 2001. године Видјадар Сураџпрасад Најпол преминуо је у 86. години, саопштила је његова породица.
Read more...
У оквиру програма презентације нематеријалног културног наслеђа Србије, Фолклорна група из Нове Вароши извела је "извик" у београдском Етнографском музеју.
Read more...
Изложбом "Заједно побеђујемо", у Дому Народне скупштине обележена је стогодишњица савезништва Србије и САД, као и дан када се на крову Беле куће вијорила застава Србије, у знак захвалности српском народу и војсци за допринос у Првом светском рату.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.