IT

Sada je već davno prošlo vreme kada je Paul Gottlieb Nipkow, student iz Nemačke, 1884. godine razvio prvi ikada mehanički model televizije. Uređaj nazvan električni teleskop, prenosio je sliku žičanim putem, koristeći rotirajući metalni disk. Imao je 18 linija rezolucije i predstavljao korak ka razvoju televizije.
Read more...
Obrazovna institucija ITAcademy, koja se već godinama uspešno bavi edukacijom IT kadrova, postala je prvi i jedini zvanični Oracle WDP Partner u Srbiji.
Read more...
Honor se brzo nametnuo kao jako ime na tržištu. Najbolji pokazatelj je model Honor 9, a šta se sve krije u kutiji uz ovaj odličan telefon pogleajte u novom videu.
Read more...
Iz Honora je potvrđeno da njihov novi telefon stiže već krajem meseca. Premijera je zakazana za 28. novembar najpre u Kini, a u Evropu stiže 5. decembra kada će biti predstavljen u Londonu.
Read more...
Uoči dolaska na prvu CGA Belgrade konferenciju vodeći ruski stručnjaci za vizuelne efekte otkrivaju kako su nastali neki od najvećih ruskih filmskih hitova koji su uneli pravu revoluciju u kinematografiju ove zemlje i osvojili publiku širom sveta!
Read more...
Kao jednu od najvećih novina i ujedno najvažnijih kada je novi model ajfona u pitanju, kompanija "Epl" predstavila je sistem "fejs aj-di", odnosno otključavanje telefona prepoznavanjem lica. Izgleda da sistem nije toliko pouzdan koliko njegovi tvorci tvrde, jer je jedna vijetnamska kompanija uspela da ga "hakuje" i to maskom.
Read more...
Povoljan telefon s osrednjim karakteristikama je formula koju su ozbiljni proizvođači odavno napustili. Lenovo pod čijim okriljem radi nekadašnja Motorola to su shvatili na najbolji mogući način, a odličan primer je novi Moto G5 Plus. Ovo jeste budžetski telefon (cena startuje od 300 evra), ali je po performansama sasvim zadovoljavajući i neće vas izneveriti kada vam je najpotrebniji.
Read more...
Ne sreću se često oni koji su u biznisu napravili veliki uspeh. Zato je uvek korisno saslušati savete i iskustva preduzetnika koji su svoj posao uspeli da naprave prepoznatljivim na globalnom nivou.
Read more...
Samsung Galaxy S9 mogao bi da bude predstavljen već u januaru a prodaja bi krenula u februaru, prenose strani mediji pozivajući se na informacije tviteraša pod imeno IceUniverse koji je do sada uvek objavljivao tačne vesti o južnokorejskom gigantu.
Read more...
Sa Nokijom 8 bez sumnje ćete imati utisak da koristite moderan, premijum i pouzdan telefon. Tu su i inovativne opcije kod kamere, kompaktan dizajn i sasvim dobar ‘motor‘ ovog telefona, a ekipa "Blica" je sve to isprobala.
Read more...

Ne, ne računa se to što ste uklonili mrvice nakon doručka ujutru! Očistite svoju tastaturu dok pratite tri jednostavna koraka.
Read more...
Uz pomoć drevne kineske discipline i prostor u vašem automobilu može postati ugodniji.
Read more...
Hteli mi to da priznamo ili ne, naši računari i pametni telefoni nepresušan su izvor informacija o nama. Od telefonskih brojeva, adrese, mejlova s više ili manje poverljivim poslovnim i privatnim podacima, izveštajima iz banke, a o lozinkama i korisničkim računima da ni ne govorimo.
Read more...
Googleova aplikacija YouTube jedna je od najpopularnijih za Android i iOS. Ali, čim počnete raditi nešto drugo, video kojeg ste počeli gledati stane. Taj problem ćete rešiti uz pomoć drugih aplikacija.
Read more...
Iako se mogu proizvoditi i u drugim bojama, automobilske gume su tradicionalno crne.
Read more...
Svaka moderna wi-fi mreža i svaki na nju povezan uređaj, potencijalno su hakovani poslevelikog napada, upozoravaju stručnjaci.
Read more...
Večiti problem na koji se ljudi žale su slušalice koje se umrse čim ih odlože. Otkrijte kako izgleda potrebno uputstvo za odlaganje slušalica.
Read more...
Da razvoj tehnologije menja svet i naš svakodnevni život, nešto je što se ne dovodi u pitanje. Na bolje ili na lošije, može biti predmet rasprave… Ali, kako će svet izgledati za nekoliko godina, 2020. na primer?
Read more...
Poznati automobilski brend Lamborgini i italijanska policija otpočeli su zanimljivu saradnju.
Read more...

Copyright © 2017 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.