IT

Američki tehnološki gigant "Amazon" otvorio je u Sijetlu prvi supermarket bez kasa, ljudskih ili samouslužnih. Radnja "Amazon gou" koristi kamere na plafonu i elektronske senzore za identifiovanje svakog kupca i praćenje proizvoda koje stavljaju u korpu.
Read more...
Još jedna nova opcija na Instagramu koju niko nije tražio, komentarišu korisnici ove društvene mreže nakon što je Instagram počeo da prati kada su se poslednji put logovali, odnosno pretraživali postove.
Read more...
Ako želite da savladate tražene veštine koje će vam obezbediti uspešnu karijeru u oblasti dizajna, trebalo bi da razmislite o školovanju na ITAcademy, čiji polaznici već godinama sa lakoćom dolaze do odlično plaćenih poslova zahvaljujući sertifikatima svetski poznate kompanije Adobe, sa kojom ITAcademy ima dugogodišnje partnerstvo.
Read more...
Kompanija HP Inc. predstavila je na ovogodišnjem sajmu CES 2018 u Las Vegasu novu generaciju svojih personalnih računara, koji svojim korisnicima uz vrhunske performanse donose i širok spektar uzbudljivih PC doživljaja.
Read more...
Najnoviji telefon iz Samsung Galaxy A serije, A8(2018), predstavljen je i u Srbiji. Ovaj model “nasledio” je neke od funkcija sa premium modela. Ima veliki beskonačni ekran, prvu dvostruku prednju kameru sa Live Focusom i jednostavan je za upotrebu.
Read more...
Internet gigant "Alibaba" planira da na važne pozicije dovede ljude starije od 60 godina i da im velike plate, pišu kineski mediji. "Alibaba" planira da dvojici zaposlenih starijih od 60 godina isplati godišnju platu od 350.000 do 400.000 juana (od 54.466 do 62.247 dolara).
Read more...
Brojne istorijske postavke oduvek su karakteristične za Assassin's Creed igre, i možda su i njihov najjači adut. Igrači su mogli da kroz dinamičko igranje istražuju sve od Viktorijanske Engleske do drevnog Egipta. Ranije međutim, ukoliko ste hteli da otkrivate različite predele to ste morali da činite uz borbe, sada, uz novine koje su iz Ubisofta spremili situacija se menja.
Read more...
Dok iz komapnije Huavej stižu podaci da su u toku prošle godine imali rast prodaje od čak 20 odsto, dotle američke vlasti pokušavaju da na svaki način spreče njihovo dalje napredovanje na tamošnje tržište. Ovu vest je objavio Rojters, pozivajući se na izvore u Beloj kući.
Read more...
Jutjub je pooštrio kontrolu objavljivanja sadržaja na svom sajtu, a koji može da se naplaćuje. Razlog je to što veliki oglašivači i kompanije sve manje žele da se njihove reklame vezuju za privatne Jutjub kanale koji imaju neprimeren sadržaj.
Read more...
Najveća svetska slobodna enciklopedija "Vikipedija" obeležava 17 godina postojanja u više od 90 gradova širom sveta. Vikipedija je najkorišćeniji rad na internetu i peti je sajt po popularnosti.
Read more...

Posle bezbednosnih provera otkrivena je greška u WhatsAppu, zbog koje hakeri mogu da se infiltriraju u bilo koji privatni grupni čet na toj aplikaciji.
Read more...
Gugl je developere aplikacija za Android mobilni operativni sistem krajem decembra podsetio da do avgusta 2019. godine sve aplikacije moraju biti prilagođene za 64-bitnu podršku, bez izuzetka.
Read more...
Kako biste izbegli pregrejavanje, oštećenje baterije ili njen smanjen kapacitet, nemojte ostavljati uređaje uključene u struju nakon punjenja.
Read more...
Ilon Mask je nedavno otkrio novi Roadster model, super brzi automobil brži od vetra, čija će cijena biti 200 hiljada dolara, a Mask tvrdi kako će ovo biti najbrži serijski automobil na svetu.
Read more...
Sve što treba da znate ako želite da postanete ekspert za društvene mreže.
Read more...
Ukoliko ste zaljubljenik u tehniku, imamo sjajne predloge za vas, koje ne smete da propustite! Pogledajte fenomenalne predloge, koji će vam olakšati mnoge muke, zabaviti vas, bez obzira na godine, a koji su ujedno spoj kvaliteta, pristupačne cene i poslednjeg trenda. Obradujte sebe, ili neku dragu osobu, koja će vam ovaj poklon dobro upamtiti!
Read more...
Video-produkcija Adrija medija grupe nastavlja da niže izvanredne rezultate. Novi rekord postavljen je u decembru, kada je za samo dva dana, ostvareno preko 1.600.000 pregleda video-klipova na AMTV video- platformi. U isto vreme postavljen je i novi rekord u broju proizvedenih I postavljenih video klipova, što je svakako umnogome doprinelo ovako fantastičnom rezultatu.
Read more...
Kompanija Jutjub (YouTube) je najavila da će zaposliti još službenika da bi s njenog sajta uklanjali video-snimke čiji sadržaj je protiv pravila te kompanije.
Read more...
Ukoliko ste zaljubljenik u tehniku, i nove stvarčice, imamo sjajne predloge za vas, koje ne smete da propustite! Pogledajte fenomenalne predloge, koji će vam olakšati mnoge muke, zabaviti vas, bez obzira na godine, a koji su ujedno spoj kvaliteta, pristupačne cene i poslednjeg trenda.
Read more...
Po asfaltu, zemlji, blatu, prašini, šumama, brdima i gorama...
Read more...

Copyright © 2018 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.