Čitaj knjigu

Prevela: Aleksandra Barlović Kad je novinarka Jooyun Hong odlučila otkriti tajnu bogatstva i obilja, nije mislila da će to biti tako jednostavno. Jooyunin štedljiv  otac je svojoj kćeri ostavio određenu količinu novca i na samrtnoj postelji odrekao se svoje štedljivosti... Pročitaj više The post Obilje – Suh Yoon Lee & Jooyun Hong – istinska tajna stjecanja bogatstva appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Petra Pugar Borba za opstanak u kojoj je priroda jedina zaštita Pred vama je senzacionalno uzbudljiv i istovremeno poetski napisan roman u kojem možete doživjeti svu usamljenost i ljepotu divljih močvara Sjeverne Karoline gdje  živi, od obitelji napuštena bosonoga djevojčica... Pročitaj više The post Djevojka iz močvare – Delia Owens – najbolja knjiga koju sam pročitala u 2019. godini appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat Počinje dugoočekivani posebni tjedan za sve hrvatske knjigoljupce – sajam Interliber koji će od 12. do 17. studenog donijeti pregršt novih, ali i već poznatih naslova. Kako je stajalo u najavi sajma, više od 350... Pročitaj više The post Koji su najpoznatiji sajmovi knjiga na svijetu? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
“Udri to srce ” je, na prvu, jednostavno napisana priča, ali, na drugu to je duboko složena studija odnosa majke i kćeri, i njihovih doživotnih emotivnih ili neemotivnih isprepletenosti.  Naslov je baš prikladan: dok čitate osjećate udarce u srce, prolaze... Pročitaj više The post Udri to srce – Amelie Nothomb – odnos naricisoidne majke i njene kćeri, crne ovce appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Još jedan odličan roman sam “progutala” u listopadu. Za moje čitanje ovo je bio jako plodan i dobar mjesec jer su mi u ruke dolazile tako fantastične knjige da mi nije bilo teško manje spavati, a više čitati. Ova me... Pročitaj više The post Pertle – Domenico Starnone – što održava brak kad je ljubav već davno isparila? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako dolaze hladniji dani, kako nam se jesen uselila u vrtove i na prozore i balkone, gradove i gradiće, počinje doba kad ćemo češće posegnuti za knjigom – topao dom, dekica, šalica kave ili čaja, miris svijeća i – knjiga.... Pročitaj više The post Jesenska lista čitanja appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Aleksandra Barlović Život je ono što učiniš od njega. Kako je ovo dobro napisan roman. Kakva čarolija koja nas podsjeća da svatko od nas svoju sudbinu mora sam pronaći. Amor Towles  nas sa ovom knjigom vodi u Moskvu nakon... Pročitaj više The post Amor Towles – Plemeniti gospodin u Moskvi – najsretniji čovjek u čitavoj Rusiji appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Maja Ručević Oduševljena sam ovom knjigom u kojoj autorica vješto kombinira tri dirljive ženske priče s tri različita kontinenta koje utječu jedna na drugu i konačno se povezuju u “tijesnu pletenicu”. Tako je i u životu. Mi ne možemo... Pročitaj više The post Pletenica – Laetitia Colombani – roman koji osnažuje i potiče na razmišljanje appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako ste došli na ideju za knjigu “Djeca slijepoga kovača”? Sama ideja romana nije mi pala napamet u trenutku kada sam počeo pisati. Zapravo, nisam ni pomišljao da će to jednog dana biti moj prvi roman. Nikada prije nisam napisao... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Mira Morovića appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ova me je knjiga oduševila. Čula sam za nju iz medija, ali u ovoj brzini življenja nisam se stigla javiti autorici. Na kraju je to učinila ona i javila mi se. Ubrzo smo se našle na kavi u Kazališnoj kavani... Pročitaj više The post Kud si krenula?– Nastja Kulović – domaći debitantski roman godine u kojem autorica pronalazi sebe appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.