Čitaj knjigu

Ovo je prekrasna knjižica, i sadržajem i izgledom, koja se čita u dahu i u kojoj će se mnogi pronaći. Reći ćete možda “ah, još jedna knjiga o Caminu” i u pravu ste, ali ne postoje dvije iste knjige jer... Pročitaj više The post Camino mog života – Nives Duras – sa svakim korakom raste krasna mudrost appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Volite li više pse ili mačke? Ili ste ljubitelj svih životinja? Mnogi su pisci svoje ljubimce pretvarali u junake, barem unutar korica knjiga. Mnoge je nadahnula neka životinja koju su upoznali, ili o njoj čuli. Pogledajmo koji su neki od... Pročitaj više The post Najbolji kućni ljubimci u književnosti appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Ana Briški Đurđevac Oduševljena sam ovim romanom. Sigurna sam da će se mnogima od vas svidjeti. Konačno jedna realna, a istovremeno  romantična i primamljiva ljubavna priča koja je, kako to već biva, mnogo više od toga. Ovo je knjiga... Pročitaj više The post Okus čokolade u Parizu – Jenny Colgan – slastan roman appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Preveo: Emilio Nuić Ponovo mi je u ruke pao jedan izuzetno upečatljiv roman o kojem ne prestajem razmišljati već danima. Ovo ljeto kao da je rezervirano za snažne ženske likove koji se pamte. Sjedokosa i šepava starica  Sonjka ostala je... Pročitaj više The post Sonjka – Ignacy Karpowicz – istovremeno fantastična i tužna knjiga appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Silvana Roglić Kakva lijepa i srdačna knjiga o životu i ljubavi, usponima i padovima koji se događaju svakome od nas! Ovo je priča o pravim vrijednostima prijateljstva s porukom kako ne treba previše brzo suditi drugima ako ne znamo... Pročitaj više The post Žene koje kupuju cvijeće – Vanessa Montfort – mi žene smo vrlo slične cvijeću appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Pročitala sam jednu od najboljih knjiga u ovoj godini. Od Isabel Allende nisam ništa manje niti očekivala. Iako sam njezin veliki i vjerni fan, već dugo nisam nešto njeno čitala, a do sada me nikada nije niti  razočarala. Ova  knjiga... Pročitaj više The post Japanski ljubavnik – Isabel Allende – oprez ova knjiga stvara ovisnost! appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Jasna Mati i Suzana Szabo Obožavam autobiografije a ova me je potpuno oduševila. Jer Michelle je jedna od najuvjerljivijih i najimpresivnijih žena danas. Kao prva afroamerička Prva dama Amerike, bila je ključna u stvaranju najotvorenije i najgostoljubivije Bijele kuće... Pročitaj više The post Moja priča – Michelle Obama – impresivna priča jake i dostojanstvene američke žene appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Osim očiglednog izbora, „ Romea i Julije“ Williama Shakespearea mnogo se sjajnih i klasičnih romana odvija u krajoliku divne Italije. Krenimo po Italiji – s knjigama. Soba s pogledom, A Room with a View, E. M. Forster, 1908. Lucy Honeychurch... Pročitaj više The post Knjige u kojima je Italija sporedan lik appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Ovo je jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala ove godine. Od prve do zadnje rečenice držala me je u posebnom raspoloženju ushita i divljenja. Ernest van der Kwast je čarobnjak riječi, ugođaja i stvaranja likova o kojima nakon čitanja... Pročitaj više The post Sladoledari – kad se ljubav topi na jeziku appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Koja divna i topla ljudska priča o ljubavi, povjerenju, izgradnji vjere u sebe, mogućnosti promjene, a da istovremeno u čitateljima budi tračak nade u bolji svijet. Gobi je mala kujica lutalica iz pustinje Gobi koja je na ultramaratonu usred pustinje... Pročitaj više The post U potrazi za Gobi – Dion Leonard – nevjerojatna i istinita priča koja će vam rastopiti srce appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.