Čitaj knjigu

Spisateljica Marina Vujčić i u svojoj novoj knjizi, u prepoznatljivom stilu, daje nam bizarnu priču o četiri bizarnih likova od kojih jedan, najbizarniji i najnesimpatičniji, utječe na živote ostalih triju likova, a da to ni ne sluti. Bizarno je i... Pročitaj više The post Pedeset cigareta za Elenu –o usranosti života appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
U onim divnim Disneyevim knjigama bila je i priča o maskiranom osvetniku Zorrou. Plijenila je našu maštu, jer je bio pravedan borac u španjolskoj Kaliforniji, zemlji koja nam se činila jako egzotičnom, i spašavao sve redom – sirotinju, djeve, djecu…... Pročitaj više The post Najbolji maskirani junaci appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Romana Perečinec Stefan Hertmans, flamanski pisac  napisao je još jedno remek djelo koje me je potpuno obuzelo te istovremeno šokiralo. Riječ je o dirljivoj i potresnoj rekonstrukciji priče  o zabranjenoj ljubavi iz 11. stoljeća, koju je Stefan  napisao s... Pročitaj više The post Obraćenica – Stefan Hertmans – zabranjena ljubav u Srednjem vijeku appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Nove radne pobjede, novi koraci prema postizanju cilja i radu na sebi – sve to donosi rujan. Zato u suradnji s knjiškim blogom Čitaj knjigu donosimo naslove koji će nam pomoći u tome, a svi su oni tijekom rujna sniženi... Pročitaj više The post Korak po korak do sreće uz naslove koji će vas oboriti s nogu appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Kako ste došli na ideju za knjigu “Pedeset cigareta za Elenu“? Početni impuls bio je tema “leptirovog učinka“ u svakodnevnom životu – to kako neki događaji pokreću druge i kako se sve događa da bi se kasnije moglo dogoditi nešto... Pročitaj više The post 3 pitanja o novoj knjizi za Marinu Vujčić appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Zrinka Pavlić Islanđanin Jonasson definitivno zna pisati krimiće. “Snježno slijepilo”, njegov prvi krimić iz serijala Mračni Island, oduševio me je, a “Zamračenje” (treći dio serijala) potvrdio da je Ragnar pravi majstor u pisanju napetica pa, nije čudno što jedva... Pročitaj više The post Zamračenje – Ragnar Jonasson – zamračenje neba ili uma appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Svatko je odgovoran za svoj život. Ovo je posebna knjiga s mnogim porukama i bogatstvom mudrosti, praktičnim vježbama i bogatim, smiješnim pričama.Trebala bi naći mjesto u svačijoj biblioteci. Nakon što sam završila s čitanjem ove fenomenalne knjige bila sam nekako... Pročitaj više The post Unutarnje inženjerstvo (vodič za radost jednog jogija) – Sadhguru – mudrost modernog gurua appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Lea Kovacs Ovo je treća knjiga mlade francuske književne zvijezde Édouarda Louisa koju sam naravno pročitala u dahu jer me je već s prvom oduševio – i svojim pisanjem i životnim stavovima. Otkada sam pročitala njegov prvijenac “Raskrstimo s Eddyjem”... Pročitaj više The post Povijest nasilja – Édouard Louis – duboko i dirljivo appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Možda neke junakinje i junake volimo više, a neke manje, možda se pronalazimo u nekima, no svakako nam je drago kad su i oni knjiški moljci. Jer tako dijelimo s njima našu strast – knjige i čitanje. Pa što pitamo... Pročitaj više The post Koje knjige čitaju naši junaci u – knjigama? appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...
Prevela: Divina Marion Poznajemo li zaista svoje roditelje? Koliko znamo o njihovim životima, ljubavnim intrigama i tajnama? Ovaj roman je prvenstveno obiteljska drama koja, na žalost, završava na tragičan način. Neću vam, naravno, prepričavati sadržaj da vam ne pokvarim doživljaj... Pročitaj više The post Sve same laži – Clare Mackintosh – kad jednom počneš lagati lako je s lažima nastaviti appeared first on Čitaj knjigu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.