Dan u Beogradu

Od 19. do 21. novembra 2019. u Domu omladine Beograda biće organizovan Festival korejskog filma pod sloganom „Upoznajte Koreju kroz filmove„. Povodom 30. godišnjice korejsko-srpskih diplomatskih odnosa Ambasada Republike Koreje organizuje Festival korejskog filma, koji će biti održan i u Somboru (27. i 28. novembra, u Narodnom bioskopu), Nišu (od 3. do 5. decembra, u … The post Festival korejskog filma: Upoznajte Koreju kroz filmove appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
U sredu, 20. novembra 2019. od 11.00, na Velikoj sceni „Donka Špiček“ DKCB (Takovska 8) biće održan koncert „Za dečja prava„. Povodom obeležavanja jubileja trideset godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta Dečji kulturni centar Beograd organizuje svečani koncert „Za dečja prava“. Nastupiće doktori klovnovi, pobednica Smotre društva defektologa Beograda (učenica OŠ „Dragan Kovačević“), Hor … The post Koncert „Za dečja prava“ u DKCB-u appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Festival fotografije Vizualizator 2019 biće održan u Beogradu od 21. novembra do 21. decembra u organizaciji Centra za razvoj fotografije. Uz brojne izložbe i tribine, ove godine zainteresovani će imati priliku da učestvuju u različitim radionicama. Ovogodišnji Vizualizator će otvoriti Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji, i ambasador Itallije u Srbiji, Karlo Lo Kašo. … The post Festival Vizualizator 2019 u Beogradu appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
U četvrtak, 26. decembra 2019. od 20.00, u Kombank dvorani će još jednom nastupiti jazzy fanky legenda Rambo Amadeus. Posle veoma uspešnog prvomajskog koncerta 2018. godine, Rambo Amadeus će još jednom potvrditi kultni status pred Beograđanima. Rođen je u Kotoru, detinjstvo je proveo u Herceg Novom, a već dugo živi i radi u srpskoj prestonici. … The post Rambo Amadeus ponovo u Kombank dvorani appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Od 12. do 15. decembra 2019. u Domu omladine Beograda biće održan peti Festival nezavisnog američkog filma – Indie Belgrade 2019. Američki nezavisni, umetnički ili kako ga neki zovu „off Holivud“ film, ne prestaje da nas iznenađuje svojom svežinom, raznovrsnošću tema, likova, pejzaža, mesta nastajanja, svojom neuništivom vitalnošću. Peti Indie Belgrade i dalje nastavlja da … The post 5. Festival američkog nezavisnog filma – Indie Belgrade 2019 appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Drugi AIBG će se održati 6. i 7. decembra 2019. u Nordeus Hub-u, gde će takmičari raditi dvadeset časova na izradi svog rešenja. Udruženje studenata tehnike Evrope, poznatije kao BEST Beograd, drugi put organizuje AIBG Belgrade – Artificial Intelligence Battle Ground – timsko programersko takmičenje na temu veštačke inteligencije. Takmičenje je namenjeno studentima prirodno-matematičkih i … The post Otvorene su prijave za drugi AIBG – studentsko takmičenje na polju veštačke inteligencije appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Pozorište lutaka Pinokio organizuje premijeru lutkarske predstave „Knjiga o džungli“ u sredu, 20. novembra 2019. od 20.00. Pre premijere biće održana i pretpremijera u nedelju, 17. novembra od 17.00. Predstava „Knjiga o džungli“ je rađena po motivima knjige Radjarda Kiplinga a po dramatizaciji Nine Ćosić. Predstavu je režirao Marko Jovičić. U predstavi igraju: Jovan Popović, … The post Pinokio: Premijera predstave „Knjiga o džungli“ appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Već od sredine novembra pa sve do Božića po gregorijanskom kalendaru na najlepšim bečkim trgovima nalaze se tradicionalni božićni vašari. Miris božićnih kolačića, kuvanog vina, pečenih badema kao i čarobno ukrašene ulice već godinama privlače veliki broj turista. Ove godine priređeno je 20 bazara sa 1.018 štandova a prvi vašari otvoreni su već 13. novembra. … The post U Beču predbožićna atmosfera na 20 bazara appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Uglavnom znamo šta je zdravlje, i da osim fizičkog postoji zdravlje duše, neophodno da se osećamo dobro. Naučnici su spisak proširili, kako bi upozorili na druge komponenete, i skrenuli pažnju na neke od zanemarivanih aspekata ličnog zdravlja. Šest sastavnih komponenata zdravlja, kao zvanične, usvojila je i Svetska zdravstvena organizacija, čime je ozbiljnost teme dodatno pojačana. … The post Vaše zdravlje, u šest komponenti appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Kvalifikacioni turniri u košarci za Olimpijske igre 2020 biće održani u Beogradu, odlučio je Izvršni odbor FIBA u švajcarskom gradu Mijeu. Pored Srbije, odnosno Beograda, organizaciju ženskih kvalifikacionih turnira za OI, koji su na programu od 6. do 9. februara 2020. godine dobili su Belgija (Ostende), Kina (Fošan) i Francuska (Burž). Naše najbolje košarkašice će … The post Kvalifikacioni turniri u košarci za Olimpijske igre 2020 – u Beogradu! appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.