Dan u Beogradu

Od 27. do 30. juna u Pozorištu lutaka Pinokio (Bulevar maršala Tolbuhina 1) biće održan 44. Festival monodrame i pantomime. Dramska umetnica Elizabeta Đorevska otvoriće jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u regionu. Na festivalu učestvuju umetnici iz Bugarske, Gruzije, Hrvatske, Nemačke i Srbije. Pored predstava, u okviru pratećeg programa, biće održana i revija pozorišnih kostima … The post 44. Festival monodrame i pantomime appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Ovo su pozorišni repertoari za jul 2019. godine. Sezona 2018/19. je završena, ali tu je Teatar na Savi, BELEF i druge manifestacije. Pojedine predstave i događaje koji su vezani za pozorište opširnije smo predstavili na OVOM LINKU. Pozorišni repertoari – jul 2019. (kliknite na naziv pozorišta) BDP Bitef teatar Zvezdara teatar MP „Duško Radović“ Narodno … The post Pozorišni repertoari – jul 2019. appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Nova knjiga u izdanju Kreativnog centra je „Dnevnik gradskog spavača“ koju su napisale Zornica Hristova i Desislava Dimitrova. Knjigu je ilustrovala Sijana Zaharijeva a na srpski prevela Marija Joana-Stojadinović. Najizrazitiji predstavnik faune u gradu i okolini jeste takozvani gradski spavač. Njеgov aktivni period traje od dve nedelje do tri meseca. Preostalo vreme provodi u zimskom … The post Kreativni centar: Z. Hristova i D. Dimitrova – Dnevnik gradskog spavača appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Na današnjoj sednici Skupštine Grada Beograda odbornici su usvojili nekoliko odluka o novim nazivima ulica na nekoliko opština. Usvojen je predlog da Bojanska ulica na Vračaru ponese ime slavnog srpskog i jugoslovenskog glumca Velimira Bate Živojinovića. Odbornici su usvojili i odluke za podizanje spomenika Mići Orloviću, despotu Stefanu Lazareviću i Nikolaju Krasnovu. Spomenik Orloviću biće … The post Skupština Grada Beograda: Ulica Bate Živojinovića, novi spomenici… appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Tokom leta 2019. godine, po tradiciji, Turistička organizacija Beograda, organizovaće popularni program Leto na Kosančiću. U okviru ovog programa, Beograđani i gosti Beograda će svake subote uživati u besplatnim turističkim obilascima ove istorijske ambijentalne celine i muzičkim koncertima raznih izvođača. Posetioci će imati prilike da u pratnji profesionalnog turističkog vodiča obiđu brojne znamenitosti, istorijska mesta … The post Leto na Kosančiću 2019. appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Međunarodno putničko pristanište u Zemunu biće izgrađeno do kraja avgusta 2019. godine, saopštile su gradske vlasti. Vrednost projekta je milion i po evra. Pristanište je namenjeno turistima koji dolaze kruzerima i brodovima. Radovi na izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu podrazumevaju postavljanje velikog pontona-pristana, dužine 50 metara i širine četiri metra, i još jednog manjeg, … The post Međunarodno putničko pristanište u Zemunu – do kraja avgusta 2019. appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Juče, Tajni agent Mjau, Apolo 11 – to su novi filmovi u domaćim bioskopima od 27. juna 2019. godine. Film Anabel 3 – Povratak kući predstavili smo ranije. Film Spajdermen: Daleko od kuće premijerno će biti prikazan u sredu, 3. jula, u nekoliko beogradskih bioskopa. U ovom pregledu pogledajte sadržaj novog Marvelovog hita. Juče Juče, svi … The post Novi filmovi u bioskopima (27. jun 2019) appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Interesovanje za ovogodišnji Exit festival veće je nego ikada. U Srbiju stiže rekordan broj gostiju iz regiona ali i devedesetak zemalja sveta! Cele serije ulaznica odlaze ranije nego ikad, a ukupan broj inostranih gostiju beleži rast od čak 30 odsto! Već je izvesno je da će ovogodišnje izdanje nadmašiti dosadašnja, a u prilog tome govore … The post Vodeći svetski mediji: Exit je krunski dragulj među festivalima! appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
Idealna za toplije dane, salata od spelte, sočiva i povrća priprema sa dmBio proizvodima uz dodatne začine. Od sastojaka je potrebno: 200 g nekuvane dmBio spelte, 150 g nekuvanog dmBio beluga sočiva, 120 g dmBio tofua sa bademom i lešnikom, 1 dmBio kocka za supu, veza svežeg vlašca ili peršuna, po ½ paprike u tri … The post Obrok salata od spelte, sočiva i povrća appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...
U sredu, 24. jula 2019. od 21.00, Havana D’Primera i Aleksander Abreu nastupiće u Barutani, u Donjem gradu na Kalemegdanu. Dom omladine Beograda u saradnji sa etiketom Binta Sound organizuje gostovanje najboljeg kubanskog salsa sastava nove generacije – Havana D’Primera. Ulaznice po ceni od 1500 RSD su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže. Aleksander Abreu, … The post Havana D’Primera i Aleksander Abreu u Beogradu appeared first on Dan u Beogradu.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.