Kultura vesti

"Granice kiše" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića su krajem prošle sedmice – u nedelju, 17. juna – prikazane na međunarodnom filmskon festivalu u Varni, u Bugarskoj, gde je film uz jednog od autora Vlastimira Sudara, publici predstavio poznati bugarski producent Aleksandar Donev.
Read more...
Vrhunska svetska muzička atrakcija Thievery Corporation održaće veliki letnji koncert sutra, u sredu 26. juna na stadionu Tašmajdan u Beogradu.
Read more...
Muzička ikona Detroita Moodymann nastupa premijerno na omiljenom beogradskom festivalu elektronske muzike! Na lajnapu Apgrade Festivala su i vodeće zvezde elektronske muzike današnjice Tale Of Us, Laurent Garnier, Helena Hauff, David August i drugi.
Read more...
Priča o jednom od najznačajnijih filmova jednog vremena proizašlog iz jugoslovenske kinematografije čeka vas danas na poklon u "Blicu".
Read more...
Obeležavajući 175. godišnjicu od osnivanja i prvu godišnjicu od svečanog otvaranja obnovljenog Narodnog muzeja u Beogradu, u saradnji sa Galerijom Matice srpske se 27. juna u muzejskom Atrijumu otvara izložba "Đura Jakšić, između mita i stvarnosti".
Read more...
Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastupiće kao specijalan gost legendarnog hard rok benda Whitesnake 27. juna na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu.
Read more...
Kakva nam je kultura, takav je i odnos prema baletu, a bavljenje ovom aktivnošću je veoma važno, kaže za “Blic” Olivera Stanojević Mitrović, baletski pedagog, koreograf i organizator festivala.
Read more...
Srbija budućnosti pripada mladima ove zemlje, bilo da su oni umetnici ili pripadnici bilo koje druge profesije, izjavio je švajcarski ambasador Filip Ge.
Read more...
Mi smo ovde proživeli živote pod toliko stranih gospodara. A i oni periodi kada su vladali ovde naši vladari ne ubrajaju se u najbolja naša vremena, kaže Rade Šerbedžija za "Blic".
Read more...
Zbog najavljenih vremenskih nepogoda i crvenog meteo alarma kako je upozorio Republički Hidrometeorološki zavod Srbije, koncert na otvorenom Beogradske filharmonije se odlaže za nedelju dana i održaće se u nedelju, 30. juna na Ušću.
Read more...


Отворен је осми београдски фестивал европске књижевности у Дому омладине Београда. Овогодишњи учесници фестивала долазе из Норвешке, Немачке, Словеније и наше земље.
Read more...
Светски познати виолониста Немања Радуловић на својој мини балканској туренији стигао је у свој родни Ниш. Сутра увече на летњој позорници нишке тврђаве одржаће бесплатни концерт заједно са својим оркерстом Дабл Сенс.
Read more...
Делегација професора из Азербејџана посетила је Универзитет у Београду и Филолошки факултет током тродневне посете Србији. Филолошки факултет добио је акредитацију за азербејџански и хебрејски језик, па ће се ови језици изучавати као четворосеместрални изборни предмети, а моћи ће да их слушају и студенти других факултета, не само Филолошког.
Read more...
Кад умре сликар, јасно је: за њим остају несумњиви објекти лепоте о којима води бригу Кућа легата; кад умре архитекта, његова дела у простору славе га сваког дана; кад умре писац за њим остаје гомила хартије у прашњавим кутијама или у бољем случају, расути фајлови на много рачунара.
Read more...
Северни део Косовске Митровице је у знаку културе уочи великог празника Видовдана. У току је 25. Сабор културног стваралаштва Србије. Учествује око 300 уметника, сликара, вајара, књижевника, као и фолклорна друштва.
Read more...
У Археолошком парку Виминацијум сутра почиње други позоришни фестивал Виминацијум фест "Митови стари и нови". На неколико локација представе ће одиграти како наше, тако и глумачке екипе из региона.
Read more...
Извођењем представе "Антигона – 2000 година касније" позоришта Улисес, у режији Ленке Удовички са Радетом Шербеџијом у улози Креонта, у Хангару Луке Београд отворен Београдски летњи фестивал Белеф.
Read more...
У Градском парку у Панчеву школски другови Небојше Глоговца почели су прикупљање потписа грађана за допуну имена Културног центра који би по њиховом мишљењу требало да понесе име нашег славног глумца који нас је прерано напустио. Подршку су добили и од Небојшиних колега, глумаца из београдских позоришта.
Read more...
Када су момци који су одрасли у радничким породицама поред бродоградилишта у Пули направили свој панк бенд, то је било логично за ране осамдесете. „КУД Идијоти“ – са Бандјера росом испод петокраке, борили су се против социјалних неправди и Туђмановог система и свима поручивали: „Истра ти материна“. Jедан од њих недавно је плакао у центру Београда.
Read more...
У резиденцији амбасадора Швајцарске у Београду свечано је отворена изложба радова шесторо уметника најмлађе генерације. Реч је о финалистима конкурса "Приватна вредност", који је амбасада те земље расписала други пут, као подстицај стваралаштву овдашњих младих аутора.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.