Kultura vesti

Ova izložba ima višeslojna naravoučenija, a mi nemamo više vremena za bilo šta osim da ih naučimo, kazao je predsednik SANU Vladimir Kostić.
Read more...
Ana Kendrik (Ana Štajdohar) i Džastin Timberlejk (Marko Mandić) vraćaju se u fantastičnom nastavki animiranog mužičkog filmskog hita iz 2016. godine: „Trolovi-svetska turneja“.
Read more...
U domaće bioskope stiže nova porodična animirana avantura "Tajna izgubljenog kraljevstva" koja je sinhronizovana na srpski.
Read more...
Vizionarski režiser Taika Vaititi pravi potrese u Holivudu još od kako je njegov kratki film “Two Cars, One Night” bio nominovan za Oskara 2004. Sada je nagrađen zlatnom statuom za scenarijo za ostvarenje Jojo Rabit koje gledamo na Festu.
Read more...
Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 29. aprila u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.
Read more...
Doajen hrvatskog i jugoslovenskog filma, reditelj, scenarista i producent Vatroslav Mimica umro je u subotu u Zagrebu u 97. godini, izvestila je danas Hrvatska radio televizija (HRT).
Read more...
Legendarna Neda (1953, Knjaževac - 2020, Beograd) u svet pokretnih slika zakoračila je kad joj je bilo samo trinaest, a u bogatoj karijeri igrala je u preko 40 predstava i više od 120 ostvarenja na malim i velikim ekranima.
Read more...
Glumica Mirjana Karanović će na sceni "Olivera i Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta zaigrati u predstavi "Čitač", koja se radi po poznatom romanu Bernarda Šlinka u režiji Borisa Liješevića.
Read more...
Porodična saga u slavu ženske mudrosti i nežnosti “Šapat Čemernice” Marka Čkonjevića predstavljena je kroz kazivanja dramskih umetnika Dragana Vujića Vujketa, Jelene Gavrilović i Srne Đenadić.
Read more...
U okviru četvrtog izdanja Kontakta biće nastavljen serijal koncerata "Za Koju". Na koncertu podrške za što brži oporavak Dušana Kojića Koje, koji nas očekuje u petak, 20. marta u Hali sportova ,,Ranko Žeravica" okupile su se brojne kolege i prijatelji kako bi se prikupila sredstva za Kojino izlečenje.
Read more...


Добричин прстен, вечерас је засијао на руци Мирјане Карановић. Глумачка награда за животно дело, нашој истакнутој драмској уметници, уручена је после представе "Маму му ј***м, ко је први почео", на сцени Југословенског драмског позоришта.
Read more...
У част јубилеја, осам векова Српске православне цркве, биће отворена Изложба "Свети Сава, Светогорац и Хиландарац" у Конаку кнегиње Љубице. Са благословом патриајарха Иринеја, поставку приређују Задужбина Манастира Хиландара и Светогорски дом, после Солуна и у Београду.
Read more...
Нови в. д. директора Музеја савремене уметности Виктор Киш каже да има простора за додатне садржаје, али да треба привући публику и повећати број посета.
Read more...
Песник Ђорђе Сладоје добитник је награде "Извиискра Његошева" за целокупно дело, односно за књигу "Занатски дом", саопштено је на свечаности у крипти Храма СветоНаг Саве.
Read more...
Награда "Радоје Домановић" за сатиричну књижевност уручена је Радивоју Бојичићу и Ненаду Нецићу на свечаности у Удружењу књижевника Србије.
Read more...
У Галерији Озон отворена је изложба дигиталних графика "Супернатурал" Владимира Милановића, доцента Факултета ликовних уметности у Београду.
Read more...
Матица српска основана је на данашњи дан пре 193 године. Ово је шест најважнијих ствари које би требало да знате о најстаријој књижевној, културној и научној институцији српског народа.
Read more...
У Ватиканским музејима отворена је изложба ремек дела графичке уметности „Знаци светог, отисци реалног“. Реч је о радовима од којих већина, до сада није приказана.
Read more...
Политичка сатира уме да буде напорна, да умори и испрља човека и зато из тог свакодневног посла Бојан Љубеновић бежи у књижевност за децу. Каже да је она његово уточиште, а две нове књиге наменио је малишанима предшколског и раног школског узраста.
Read more...
Глигорије Возаровић био је први који је укоричио и повезао Сретењски устав. Име првог српског књиговесца и издавача, носе награда Библиотеке града Београда за најбољег издавача и Градска библиотека у Сремској Митровици. Ипак, да ли је то довољно?
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.