Kultura vesti

Ovo je vreme masovnog i sve jačeg konzumerizma i potrošačke ideologije, kaže mlada i veoma cenjena kostimografkinja Marija Marković Milojev.
Read more...
Bioskopi Cineplexx obradovaće svoju publiku u utorak, 27. avgusta, kada će svi naslovi moći da se pogledaju po ceni od 300 dinara u Beogradu i 200 dinara u Kragujevcu i Novom Sadu!
Read more...
Malo je onih koji istinski umeju da se šale na svoj račun, a Branislav Nušić je bio majstor u tome! Dokaz za to je njegova "Autobiografija" koju vam "Blic" poklanja u ponedeljak 26. avgusta.
Read more...
Publika će biti u prilici da do 25. avgusta vidi više od 40 ostvarenja u različitim selekcijama na nekoliko lokacija.
Read more...
„Jezive priče iz mraka“ zvuči dovboljno zastrašujuće i primamljivo za sve koji vole horor filmove, a domaća publika od sutra može i da proveri koliko je ovaj horor zaista i strašan.
Read more...
Producenti filma o Džejmsu Bondu zvanično su saopštili da je naslov 25. filma o Džejmsu Bondu "No time to die".
Read more...
Najnovijim spotom za pesmu "Differences", Ana & The Changes najavljuju izlazak drugog studijskog albuma istoimenog naziva, kao i veliki beogradski koncert koji je zakazan za 4. oktobar u Domu omladine Beograda.
Read more...
Na današnji dan u Beogradu, 1943. godine rođen je naš veliki pozorišni, televizijski i filmski glumac, Dragan Gaga Nikolić. Pamtićemo ga kao "Šmekera sa karakterom gospodina" sa raskošnim talentom za glumu, a upravo ove njegove uloge nikada nećemo zaboraviti.
Read more...
Kultni autor srpskog bluza Nikola Pejaković Kolja, održaće 2. i 3. decembra, prvi put u karijeri, koncerte u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda.
Read more...
Trio Sveti koji čine bubnjar Marko Đorđević, klavijaturista Vasil Hadžimanov i gitarista Branko Trijić nastupiće tradicionalno 21. avgusta od 22 časa na letnjoj sceni Bitefartcafea na Kalemegdanu. Ovog puta virtuozni muzički sastav nastupiće u pratnji specijalnog gosta, američkog saksofoniste Dejvida Binija.
Read more...


О будућности Народног позоришта, љубави и поштовању међу људима који стварају представе, глумцима који годинама нису стали на сцену, великим уметницима који ће доћи у национални театар, пројекту с Римини протоколом, програму отварања реновираног Трга Републике", говорила је за Танјуг Ивана Вујић, директорка Народног позоришта.
Read more...
У Галерији Факултета ликовних уметности отворена је изложба "Моментум", четири ауторке које су представиле своје мастер радове. Ивана Куцина, Нина Јефтић, Дуња Ћорломановић и Сара Милојевић изабрале су цртеж као заједнички мотив.
Read more...
Под слоганом "Варош спава ал' бадава" у Ивањици је у току десета "Нушићијада". Јубиларно издање фестивала културе, забаве и хумора, нуди посетициома разнолик програм за све генерације. У славу чувеног српског комедиографа Бранислава Нушића варош на Моравици у духу је времена са краја 19. века. Чувено чаршијање обележје је и овог фестивала.
Read more...
Након Берлинског конгреса, 22. августа 1878. године указом кнеза Милана Обреновића проглашена је независност Србије. Истог дана, основан је Војни музеј у Београду, где је, поводом обележавања 141 године постојања, отворена изложба "Дела ратних сликара 1912-1918. године".
Read more...
Ове године навршава се 60 година од појављивања прве збирке песама Добрице Ерића "Свет у сунцокрету". У част јубилеја и у знак сећања на песника, рођеног на данашњи дан, објављена је књига "Наша гошћа година". Настала је у време када је Добрица Ерић био члан редакције часописа за децу "Полетарац".
Read more...
Још неколико дана је остало за пријаву на Мастер клас Марине Абрамовић, који ће се одржати у склопу ретроспективне изложбе "Чистач" у Музеју савремене уметности у Београду. Одабрани млади уметници и студенти уметничких факултета ће у програму који траје три дана провести време са Марином у уметничком раду, истраживању, учењу и упознавању света уметничког перформанса.
Read more...
У Радио Београду, здању које деценијама баштини националну историју и културу, отворен је "РТС клуб“ – конференцијски, излагачки и промотивни центар Радио-телевизије Србије.
Read more...
До краја конкурса "Неда Деопо" који је расписао Радио Београд 2 остало је још 10 дана. Признање се додељује за креативни допринос радио развоју.
Read more...
У Рашки су синоћ завршене 26. Рашке духовне свечаности, манифестација културе која је превазишла локалне и регионалне оквире из којих је настала и постала међународна. Награда "Стефан Првовенчани" која се додељује за изузетан допринос култури у Србији, припала је позоришном редитељу Небојши Брадићу.
Read more...
"Иваново у фокусу" је Салон уметничке фотографије који се 12. пут одржава у Иванову код Панчева. Изложено је преко 200 радова најбољих фотографа из Србије, а многи од њих настали су на Фото сафарију, који се сваког пролећа организује у овом малом, али живописном селу.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.