Kultura vesti

Hju Lorija opet gledamo u jednoj humorističkoj seriji. Popularni Britanac igra glavnu ulogu u „Aveniji 5“, seriji smeštenoj 40 godina u budućnosti, u vreme kada putovanje solarnim sistemom više nije stvar naučne fantastike, već rastući multimilionski biznis.
Read more...
Čuveni kantautor Đorđe Balašević održao je sada već tradicionalni koncert na bogojavljensku noć u svom rodnom gradu u prepunoj sali Spensa.
Read more...
Ovogodišnji 13. Kustendorf završen je večeras tradicionalnom dodelom nagrada - Zlatnog, Srebrnog i Bronzanog jajeta.
Read more...
U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda u petak 24. januara od 18 sati održaće se promocija knjige Luke Mičete „Zaveštanje Svetog Save“. Osim autora, o knjizi će govoriti prof. dr Siniša Mišić, istoričar, prof. dr Oliver Tomić, istoričar umetnosti, dr Aleksandar Uzelac, istoričar, i Dejan Papić, direktor Lagune.
Read more...
Radovala se na sceni, bila je vredna, izuzetan profesionalac i prava Dama, sa velikim slovom D - kazao je čuveni glumac Feđa Stojanović o Nedi Arnerić (1953 -2020) sa kojom je, između ostalog, delio teatarsku pozornicu u predstavama "Mravlji metež" (Atelje 212), "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" ("Carte blanche")...
Read more...
Treći nastavak kultne krimi komedije pod nazivom ,,Loši momci zauvek” vraća na velika platna Vila Smita i Martina Lorensa.
Read more...
Organizacija "Čistača" koštala je oko 1,3 miliona evra, a zarada od ulaznica i prodaje suvenira iznosi 18 miliona dinara, kaže Slobodan Nakarada, v. d. direktora Muzeja savremene umetnosti.
Read more...
Ostalo je pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagaradu, saopštili su iz redakcije ovog nedeljnika.
Read more...
Muzička diva Josipa Lisac je u Sava centru u Beogradu za 14. februara (20:30) na Dan zaljubljenih i na svoj 70. rođendan, zakazala koncert.
Read more...
Bili Ajliš će izvoditi naslovnu pesmu za 25. film o Džejmsu Bondu "Nije vreme za umiranje", potvrdili su producenti popularne franšize.
Read more...


Овогодишњи добитник Нинове награде за најбољи роман године Саша Илић у ексклузивном интервјуу за РТС каже да је читав роман "Пас и контрабас" варијација на песму "Ена" од Хаустора. Истиче да су антифашизам и југословенство поруке које шаље едиција у којој се налази награђени роман.
Read more...
Роман "Пас и контрабас" Саше Илића проглашен је за Нинов роман године, саопштио је жири.
Read more...
Списак потписника такозване петиције чине и добитници Нинове награде, као и они који су ове године били у конкуренцији, а који тада нису постављали питање компетентности жирија, изјавио је "ФоНету" уредник културне рубрике недељника НИН Драган Јовићевић.
Read more...
У понедељак ће бити обајвљено коме ће припасти НИН-ова награда за најбољи роман у 2019. години. У најужен избору остало је пет наслова, а међу читаоцима влада уобичејена еуфорија и сви имају фаворите. Ово је шест ствари које би требало да знате о НИН-овој награди.
Read more...
Изложба „Чистач“ која је протеклих месеци оборила бројне рекорде, затвара се сутра у Музеју савремене уметности. Шта је изложба Марине Абрамовић донела Србији и шта ће остати уписано у историји српске културе?
Read more...
Писци Миро Вуксановић, Владимир Табашевић, Мухарем Баздуљ, Владимир Кецмановић, Емир Кустурица, Дејан Стојиљковић, неки су од 18 потписника отвореног писма јавности у којем од својих издавача траже да своја дела више не пријављују за НИН-ову награду и позивају на њен бојкот, јер је, како тврде, изгубила смисао.
Read more...
Министарство културе и информисања представило је "Временску линију културе Републике Србије и Срба ван матице", коју је реализовао Завод за проучавање културног развитка, са циљем да на интернету представи најважније личности, догађаје и објекте српске културе и народа.
Read more...
Наши издавачи ишли су у корак са светом, објављен је велики број књига из различитих култура. Пет најупечатљивијих одабрала је Сања Милић.
Read more...
Уколико вас током 2020. године пут нанесе до Њујорка, Лондона, Мадрида или Париза, сазнајте које важне изложбе су најављене у престижним музејима ових метропола.
Read more...
Библиотека града Београда напунила је 89 година. На рођендан најуспешнијим библиотекарима и издавачима уручене су награде које носе имена зачетника те делатности у Србији, Марије Илић Агапове и Григорија Возаровића.
Read more...

Artistikum centar

Kроз играње музиком полазницима се пружа могућност стицања знања и вештина певања и свирања. Курс омогућава укључивање полазника курсева музике свих других жанрова. Програм песама за децу и одрасле омогућава учење традиционалне музике родитељима и деци заједно.

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника, из области ликовне и музичке уметности. Настали смо из жеље да се уметничка сцена Београда непрестано развија и истражује у циљу уметничке одрживости,

ЦИЉ ПРОГРАМА: Упознавање са лепим музичким наслеђем наших предака, стварање онове за даљи развој, проширивање музичких знања, оспособљавање за самостално музицирање, изграђивање личности и карактера кроз утемељење у својој традицији

ТЕРМИНИ: Нудимо 2 бесплатна термина пред септембарски упис: 30.август и 06.септембар од 18:00ч.

УЗРАСТ: Наставом се обрађују песме намењене свим узрасним добима са посебним освртом на дечије народне песме.

ПРЕДАВАЧ: Владимир Симић, руководилац и оснивач музичког ансамбла „Бело платно“. Основну одлику музике Бe лог платна чине балкански модални стил делом ослоњен на византијско црквено појање, упечатљиви женски и мушки вокали и свирање на традиционалним музичким инструментима (лаута, тамбура, кавал, двојнице, деф, тарабука, даире). Члан је српског византијског црквеног хора „Мојсије Петровић“.

 

IMG 3005

Центар за едукацију и развој уметности
               А Р Т И С Т И К У М                  
Ресавска 78 | Београд | 11000 Савски венац
 
Контакт: 064 000 2440 (сликарство) | 063 1333 052 (музика)
Facebook: @artistikumcentar  |  Instagram: @artistikum
Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.