National Geographic Srbija Zanimljivosti

U Meksiku je otvoren Međunarodni festival balona Leon, najveći i najvažniji u Latinskoj Americi i jedan od najpoznatijih u svetu.
Read more...
Ovaj kompleks podrazumeva repliku Tesline rodne kuće i replike naselja, sa ciljem da se na ''mističnu srpsku planinu'' privuče veliki broj turista.
Read more...
Regionalno veće Veneta, čije se sedište nalazi u blizini Kanala Grande u Veneciji, potopljeno je prvi put u svojoj istoriji, neposredno nakon što su odbornici odbacili predložene mere za borbu protiv klimatskih promena.
Read more...
Tim arheologa u Peruu je otkrio megalitski hram, star 3.000 godina, koji se koristio za održavanje rituala plodnosti.
Read more...
Malena ugrožena zeba, u središtu spora oko kontroverznog projekta rudnika uglja, proglašena je za australijsku pticu godine.
Read more...
Mužjak džinovske pande pod imenom Bei Bei odmara se u zoološkom vrtu u Vašingtonu.
Read more...
Ne zaboravite da se prijavite za najveću akciju sadnje drveća u Srbiji. Rezervišete jednu od 50.000 sadnica i zajedno sa nama gradite zeleniju budućnost!
Read more...
Tim naučnika otkrio je novi soj HIV-a prvi put otkad su uspostavljene smernice za klasifikaciju podtipova 2000. godine
Read more...
Katedrala Notr Dam u Parizu je izgorela u aprilu i tada je ostala bez vrha tornja, krova i mnogih artefakata koji su se u njoj nalazili. Trenutno se pregovara kakav će biti novi izgled katedrale, međutim ne ide sve baš po planu.
Read more...
Na današnji dan 1787. godine rođen je Luj Dager, francuski umetnik, hemičar i pionir fotografije. Poznat je po patentu koji nosi njegovo ime - dagerotipija.
Read more...

Copyright © 2019 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.