Stvar ukusa

Jela sa zaprškom su nezaobilazni deo kuhinje na Balkanu i uprkos tome što se ne nalaze među najzdravijim jelima, često su na našim trpezama. To je pre svega zbog činjenice da pasulj sa zaprškom ili sočivo sa zaprškom pamtimo još iz ranog detinjstva. Nesporno je da je i tradicionalni čorbasti pasulj izuzetno ukusan, ali ništa […] The post Napravite savršenu zapršku za pasulj appeared first on stvarukusa.
Read more...
Možete ih posuti sa šećerom u prahu i tako jesti. Sastojci: Za testo:  200 ml vode 100 ml ulja 5 punih kašika oštrog brašna 1 kašika kakaoa 3 jajeta Za fil:  300 ml mleka 1 puding od čokolade 4 kašike šećera 1 red čokolade za kuvanje 500 ml slatke pavlake Priprema:  Zakuvati u posudi vodu […] The post Za potpuni užitak: Čokoladne princes krofne appeared first on stvarukusa.
Read more...
Ukusan ručak za celu porodicu. Sastojci: belo meso od jednog pileta 150 g tanke slanine 100 g mortadele ili bilo koje 100 g dimljene kobasice 100 g listova kačkavalja malo kiselih krastavaca 1 kašika senfa 1 kašika sira namaza 3 čena belog luka so bibera kari začin po želji peršunov list Priprema: Meso izlupati, posoliti […] The post Idealno za sve gurmane: Rolovano belo meso (VIDEO) appeared first on stvarukusa.
Read more...
Ukusno jelo iz rerne jeftino i brzo, može i sa mesom i kobasicama ali ovako je isto veoma ukusno. Probajte ako još niste. Sastojci: mere su za veći ručak, za 8 odraslih osoba. – 2,500 g krompira – 400 g luka – 300 g pirinča – 150 ml ulja (može i druga masnoća) – 2 […] The post Jeftin i brz ručak iz rerne: Krompir i pirinač u tepsiji (VIDEO) appeared first on stvarukusa.
Read more...
Ukusne i slasne čokoladne oblande sa keksom koje se brzo i lako pripremaju. Sastojci: pakovanje oblandi 200 g maslaca ili margarina 80-200 g šećera (po ukusu) 100 g čokolade 300 g plazme Ili nekog drugog mlevnog keksa 380 g kisele pavlake Priprema: Postupak pripreme pogledajte u VIDEU *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete […] The post Oblande sa plazmom i čokoladom (VIDEO) appeared first on stvarukusa.
Read more...
Iako mislite da bi život bez sira, jogurta ili kafe s mlekom bio nezamisliv, nema potrebe za strahom. I za one koji osećaju posledice netolerancije na laktozu ima i više nego dovoljno opcija. 1. Pravilan odabir Postoje brojni mlečni proizvodi u kojima možete uživati iako ne podnosite laktozu. Pre kupovine proverite koji napici imaju probavni […] The post Kako da se hranite ukoliko ste netolerantni na laktozu appeared first on stvarukusa.
Read more...
Jovan Krstitelj je bio važna religijska ličnost, krstio je Isusa i vršio obredna kupanja na reci Jordan. Pozivao je ljude na pokajanje pa se u hrišćanstvu poštuje kao svetac mučenik. Jovan se smatra zaštitnikom, gostioničara, kožara, vunara, pevača i obolelih od epilepsije. Za praznik posvećen ovom svecu veruje se da kada se u ponoć odabere […] The post DANAS JE SVETI JOVAN KRSTITELJ: Evo koji su običaji kod Srba na dan slave appeared first on stvarukusa.
Read more...
Ukusan ručak za celu porodicu. Sastojci: 500 g belog pilećeg mesa 250 g šampinjona 2 štapića celera 1 manja glavica crnog luka 3 kašike ulja 1 kašika brašna 200 ml mleka 1 kašika Vorčestir sosa so i biber po ukusu Za proju: 1 jaje 180 ml jogurta 3 kašike ulja 50 g brašna 60 g […] The post Ručak za svačiji ukus: Piletina u proji appeared first on stvarukusa.
Read more...
Ako se bez posebnog razloga osećate nervozno i neuravnoteženo, možda imate hiperaktivnu štitnu žlezdu koja čak može da prouzrokuje napade panike Štitna žlezda, leptirasta žlezda u vratu, proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga, pa neuravnotežen rad štitnjače može da uzrokuje brojne zdravstvene probleme. Sledećih osam simptoma česti su znakovi da štitnjača proizvodi previše […] The post Obratite pažnju: 8 znakova da štitna žlezda ne radi kako treba appeared first on stvarukusa.
Read more...
Ukoliko ne vodite računa koliko je rerna zagrejana i na koju temperaturu je podešena, može se desiti da meso ostane suvo i ne naročito ukusno. Različite vrste mesa zahtevaju drugačiji tretman. Da bi meso bilo sočno i ukusno, veoma je važan način pripreme, ali i vreme pečenja. Pre svega bitno je da rerna bude dobro […] The post Naučite da ispečete savršeno ukusno i sočno meso appeared first on stvarukusa.
Read more...

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.