Srbija vesti

VALJEVSKI VTO ČUDOTVORCI Za sedam godina doneli na svet više od 400 beba koje danas žive širom planete
Blic online 10-01-2020 06:30
Sedmu godišnjicu rada valjevski Centar za vantelesnu oplodnju, prvi koji je počeo da radi u Srbiji van kliničkih centara, okončao je sa 412 rođenih beba širom Srbije, ali i u Evropi, Americi i Australiji.
MILENKO JE DO POLASKA U ŠKOLU MISLIO DA SE ZOVE DRAGAN Neobičan običaj Mačvana: Imaju dva i više imena, a tek je zbog previše prezimena opšta zbrka
Blic online 08-01-2020 20:23
U Srbiji nije retkost da se pored krštenog imena i prezimena dodaju nadimci. Međutim, običaj drugog “krštenja”, u Mačvi je toliko daleko otišao da ima i onih koji se ne odazivaju na kumovo ime. Putpuna zbrka nastaje kod prezimena, pa mnogi pored dva imena imaju i dva prezimena.
Ono što je jedan turista iz Japana DOŽIVEO U SRPSKOM VOZU pamtiće ceo život! Uz to, ta vožnja ga je koštala čak 135.000 dinara
Blic online 04-01-2020 07:56
Da se poznati prorok, tamo još u 19. veku, malo više potrudio da predvidi svetlu budućnost “Šarganske osmice”, a ne “samo” da će se njom vozikati narod željan zadovoljstva, možda bi predskazao istinu da će ona biti najprofitabilniji deo srpske železnice i od Mokre Gore načiniti svet u malom.
Mališani iz Ivanjice Novu godinu su dočekali uz baku i deku BEZ RODITELJSKOG ZAGRLJAJA, a onda su im na vrata zakucali ONI
Blic online 02-01-2020 20:52
Četvoro mališana iz Ivanjice, Novu godinu dočekali su bez roditeljskog zagrljaja, ipak Lazarevićima neće nedostajati ljubavi i pažnje zahvaljujući babi Mileni i dedi Milivoju. Kada su ova dečica zbog nesavesnog očevog ponašanja ostala sa majkom, a nešto kasnije i bez nje jer se preudala, prigrlili su ih baka i deka, a Matija (10), Marina (8), Mladen (6) i Maša (3) uneli su neprocenjivu radost u njihov dom.
(FOTO) ZAGLAVLJENI U SMETOVIMA Na putu ka Divčibarama nepregledne kolone, vozila se ne pomeraju više od sat vremana
Blic online 29-12-2019 14:53
Nepregledna kolona vozila zaglavljena je u smetovima na putu ka Divčibarama.
Veliki rat i Valjevo u objektivu holandskog lekara
Blic online 29-12-2019 12:23
Kako su izgledali austrougarski zločini 1914, kako su lečeni ranjenici Cerske i Kolubarske bitke, ko je bio tamnoputi lekar u valjevskoj bolnici, kako su građani dočekali oslobodioce - sve to otkrivaju doskora nedostupne fotografije čuvenog dr Arijusa van Tinhovena.
UVELI TAKSU I NA FLIPERE Vasnici lokala u kojima drže zabavne igre očajni: "Ionako malo zarađujemo, ovo će nas zatvoriti"
Blic online 28-12-2019 22:50
Vlasnici lokala u Čačku koji u njima drže zabavne igre, kao što su bilijar, pikado, fliperi ili video-igre, moraće ubuduće da plaćaju komunalnu taksu na svaki uređaj koji imaju. Bilo da je reč o bilijaru, fliperu ili računaru, propisana naknada iznosi 25 dinara dnevno po uređaju.
Policajci iz Jagodine preduzeli mere za sprečavanje nelegalne prodaje PIROTEHNIKE
Blic online 27-12-2019 23:36
Policijska uprava u Jagodini, koja pokriva i opštine Pomoravskog okruga, Ćupriju, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, preduzela je sve mere kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava u tom delu Srbije, rečeno je danas Tanjugu.
POBEDA! JOŠ JEDAN GRAD NE DA SVOJE REKE! Užice planira da potpuno zabrani gradnju MHE
Blic online 27-12-2019 18:56
Užice će uskoro staviti privremeni moratorijum na gradnju mini-hidroelektrana na svojoj teritoriji, a sledeće godine usvojiti akt kojim će možda podizanje ovakvih objekata i potpuno zabraniti.
"KO IMA NEKA OSTAVI, KO NEMA NEKA UZME" Šapčanke pozvale građane da na štenderima u centru grada ostave garderobu, nekome će sigruno trebati
Blic online 26-12-2019 14:31
Dve Šapčanke došle su na ideju da u centru Šapca postave štender na koji će građani odlagati garderobu za siromašne.

 

Copyright © 2020 Dobar dan. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.